Пропускане до съдържанието на страницата

Изложба от фотографии представя пазарите в град Русе - назад в историята, днес и в утрешния ден

четвъртък, 23 март 2017

На 29 март, сряда, във фоайето на Доходно здание, от 18 часа ще се състои официалното откриване на изложба от фотографии, обединени под надслов „Пазарите в град Русе - назад в историята, днес и в утрешния ден!”

Изложбата се организира от „Общински пазари” ЕООД със съдействието на Община Русе и има за цел да покаже развитието на пазарите през годините, което е част от историята на нашия град, част от израстването му от  миналото до наши дни.

Управителят на дружеството Кунчо Кунчев сподели, че ще бъдат показани фотоси на русенските пазари от старо време – от годините на робство, възраждане, годините на обособяването на пазарите като самостоятелен търговски център - от 50-те години на 19 век до ден днешен. Представена ще бъде и графика на модел с проекция на утрешния ден на русенските пазари.

Инициативата цели да провокира интереса на русенци към общинските търговски тържища, като докаже и затвърди мотото на „Общински пазари” - Русе: „Най-важните световни кръстопътища нямат пътни знаци - имат пазари!”

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/