Пропускане до съдържанието на страницата

Малки меломани от 6 детски градини откриха класиката и джаза в незабравима среща с именити музиканти по проект на Община Русе

четвъртък, 23 март 2017

Незабравима среща със солистите на знаменитата Чикагска Джаз Филхармония имаха 120 деца от предучилищните групи на ДГ „Снежанка“, ДГ „Детелина“, ДГ „Звездица“, ДГ „Русалка“, ДГ „Зора“ , ДГ „Незабравка“, техните родители и учители в два поредни дни  от  програмата на Мартенски музикални дни Junior в Русе.

Именитите музиканти, колегите им от Русенска Филхармония и Биг Бенд Русе завладяха детската публика с популярни пиеси от Моцарт, Дюк и Гершуин и показаха как изкуството на свободната импровизация се свързва с класическата музика. Необикновеният американски тромпетист, диригент, композитор и носител на награда ЕММИ, Орбърт Дейвис, стана любимец на малките меломани.

 Посещението на концертите е част от образователните дейности по проект на Община Русе „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, който се изпълнява по ОП НОИР. Децата от  целевите групи на проекта разговаряха с именитите музиканти от родината на Джаза, запознаха се с различни групи музикални инструменти и научиха интересни детайли от световните шедьоври на В. А. Моцарт, В. Дюк, Е. Деланж, Л. Алтер, Дж. Гершуин в нов аранжимент. Програмата на проекта предвижда дейности за личностно развитие и неформално образование за децата в предучилищните групи, сближава семейството и образователната система с повече занимания в нестандартна учебна среда.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/