Пропускане до съдържанието на страницата

Община Русе осигурява по-добри условия за паркиране в централната част на града с новия паркинг до "Булстрад Арена"

петък, 24 март 2017

Нов общински паркинг до „Булстрад Арена“ ще е на разположение на русенци и гостите на града от 27 март, понеделник. Той е с капацитет 150 места, осем от които са предвидени за хора с увреждания.

Паркингът ще работи денонощно, а през първия месец ще се ползва безплатно от русенци. Таксуването предстои да се регламентира на сесията през април, като цените ще бъдат идентични с тези на паркинга под Доходно Здание.

С новооткрития подземен паркинг до „Булстрад Арена“, Община Русе надгражда мерките за подобряване на условията за паркиране в централната градска част. Освен това, новият паркинг ще обслужва Градския стадион, както и ще се ползва от посетителите на многофункционалната зала.

Подземният паркинг ще продължи да се доизгражда на етапи от Община Русе. В крайния си вариант той ще побира близо 1000 автомобила на три подземни нива с приблизителна обща площ 31 093 кв.м. Достъп до него ще е осигурен от два вход – изхода. Единият осигурява пътна връзка с бул. „Цар Освободител“, а другият с бул. „Липник“. До завършването на реконструкцията на Градския стадион ще се ползва само вход-изход от страната на бул. „Цар Освободител“.

Към настоящия момент е завършено ниво -1, както и сервизните помещения и инсталации, разположени на останалите подземни нива, които са необходими за функционирането му. Влизането и излизането на моторни превозни средства до паркинга ще се управлява от паркинг система, която работи с баркод билети за еднократно паркиране.

Предвидени са две асансьорни групи с по два асансьора за всяка от тях, които ще обслужват трите подземни нива и приземния етаж. Асансьорите отговарят на изискванията за достъпна среда за хора с увреждания. Общата стойност на обекта е 3 471 379,01 лв. с ДДС, които включват проектиране, строителство, строителен и авторски надзор.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/