Пропускане до съдържанието на страницата

Изложба в Доходното здание представя наградени творби от конкурса на русенската инициатива за борба с наркотиците

вторник, 16 април 2024

Във фоайето на Доходното здание беше открита изложба на наградените плакати и рисунки от конкурса на инициативата “Заедно да спасим децата и Русе от дрогата”. “Аз и моето семейство - успешни в предизвикателствата на новото време” се проведе миналия месец с участието и подкрепата на Община Русе, Областна администрация, РУО-Русе, РЗИ, БЧК и УМБАЛ “Медика”.

Изложбата беше открита от идейния организатор - журналистът и главен редактор на „Акцент.БГ“ Румен Николаев, а на нея присъстваха отличените ученици, учители и родители.

Официални гости на откриването бяха зам.-кметът Димитър Недев, областният управител Данаил Ковачев, служители на Община Русе, пряко ангажирани с дейностите на инициативата, представители на РЗИ, БЧК и УМБАЛ „Медика“. 

„Вие и вашите родители сте тези, които можете да помогнете на вашите съученици и на самите себе си, да живеете щастливи, без да сте обременени с този порок. Осмислянето на свободното време на всеки един от вас и това да потърсите себе си в различни изяви съм убеден, че ще даде своя положителен резултат“, обърна се към присъстващите ученици Румен Николаев. Той подчерта, че инициативата не е кампанийна и идеите ѝ трябва да се преследват ежедневно, защото проблемът с разпространението и употребата на наркотични вещества се разраства. Журналистът не пропусна да благодари на всички институции и организации, които се включват регулярно и подкрепят във всички прояви и събития.

Зам.-кметът Димитър Недев заяви, че инициативата е значима, а изкуството е успешен начин да се достигне до сърцата и умовете на подрастващите. „Младите хора се спират и се замислят за опасността от наркотичното влияние и в случая няма значение дали ще направиш снимка, нарисуваш рисунка, напишеш есе или стих. Проблемът с наркотичните вещества е едно от най-сериозните предизвикателства на нашето време и наистина трябва да акцентираме на работата с младежите в семействата, в най-близката среда – приятелите, както и в училищата“, посочи Димитър Недев.

Областният управител Данаил Ковачев също приветства присъстващите, като в словото си подчерта значимостта и силата на гражданската инициатива, която от близо две години успешно провокира общественото съзнание и ангажираност.

Припомняме, че във второто издание на конкурса взеха участие повече от 100 ученици от Русе и областта, като на 7 март бяха обявени и наградени най-добрите творби. Победител стана деветокласничката Даная Иванова от Английската езикова гимназия в Русе.

Изложбата, която е разположена във фоайето на Доходното здание, може да бъде разгледана до края на седмицата.

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/