Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов откри нова сграда на Централния пазар

сряда, 14 декември 2016

Днес, на Централния общински пазар, кметът Пламен Стоилов официално откри нова сграда, предназначена за базар за промишлени стоки.

На събитието присъстваха още зам.-кметът по икономика и инвестиции в Община Русе г-жа Даниела Шилкова, директорът на дирекция „Икономика и управление на собствеността“ към Община Русе г-жа Нели Миткова, управителят на „Общински пазари“ ЕООД Кунчо Кунчев, както и граждани.

Пазарът се стопанисва от „Общински пазари“ ЕООД. През летните месеци на 2015 и 2016-а година, на площ от 900 кв. м., беше изградена нова модерна сграда за търговия, включваща общо 40 нови търговски обекта, като всичко е направено по най-съвременни строителни технологии. Всички дървета на територията са запазени, като за техните корони са направени специални отвори в конструкцията на навесите.

„Общински пазари“ ЕООД е инвестирало общо 440 000 лева собствени средства за изграждане на новата сграда.  „Основната цел в дейността е всяка година да правим нещо ново по пазарите в града ни, ще предоставяме постоянно все повече качество на нашите наематели и клиенти“, коментира Кунчо Кунчев, който преряза лентата на новото съоръжение заедно с кмета Пламен Стоилов.

„Община Русе и търговското дружество направихме този коледен подарък към русенци. Пазарите ни преди 5 години не отговаряха на стандартите, но благодарение на работата на Кунчо Кунчев, който изпълнява своята инвестиционна програма всяка година, днес ние имаме все по-модерни и удобни за ползване от наемателите помещения“, заяви кметът Пламен Стоилов.

След официалната част програмата продължи с изпълнения на талантливи деца от Общински детски център за култура и изкуство.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/