Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов подписа договор за безвъзмездно финансиране на проект "Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих"

четвъртък, 15 декември 2016

Кметът Пламен Стоилов подписа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството договор за безвъзмездно финансиране на проект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“ на стойност 16 860 657, 16 лв. Проектът е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Това е един от мащабните инфраструктурни проекти по инвестиционната програма на Община Русе. Реализацията му ще доведе до рехабилитация на пешеходните зони по четири улици, които ще свързват централната градска част с Кея - "Райко Даскалов", "Баба Тонка", "Църковна независимост" и "Славянска". Те ще имат същата визия като главната улица "Александровска", така че централната градска част да придобие съвсем нов идентичен облик.

По проекта ще бъде изградена зона за обществен отдих в района на ж.п прелеза на Речна гара до ул. „Мостова“. Ще стартира и дългоочакваният ремонт на част от Парка на младежта, заедно с пространството покрай реката и любимия на русенци и гостите на града Розариум.

„Нямаме никакви притеснения по отношение на инвестиционната програма на Община Русе, по която Русе има гарантирани 56 млн. лева“, заяви кметът Пламен Стоилов. Той допълни, че във всички райони, където се прави нова инфраструктура, основният  принцип е Русе да си остане зелен град с красиви паркове и градини, които въпреки че се поддържат много трудно, радват русенци.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/