Кметът на Община Русе се срещна с посланика на Обединените арабски емирства

вторник, 02 март 2021

Днес се състоя първа опознавателна среща между кмета на Община Русе Пенчо Милков и Н.Пр. Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми, извънреден и пълномощен посланик на Обединените арабски емирства.

Градоначалникът изрази задоволство от настоящата визита и сподели, че Община Русе е отворена не само към сътрудничество с европейските страни, но и към останалия свят. От своя страна посланикът заяви, че основните насоки, върху които той ще работи са икономика, местни власти и образование, като в емирствата има 13 филиала на утвърдени европейски университети и ще се радва българската образователна система също да е представена там.

В края на разговора представителите на двете страни се съгласиха, че международното сътрудничеството на местно ниво също е изключително продуктивно и при 13 000 българи, живеещи в Обединените арабски емирства, съвместната работа тепърва предстои.

Участие в срещата взеха и ректора на Русенски университет „Ангел Кънчев“ проф. чл. кор. Христо Белоев, зам.-кмета по хуманитарни дейности на Община Русе Димитър Недев и други членове на представителната мисия.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/asdsd