Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът награди Николай Събев- европейският вицешампион по бокс

вторник, 26 септември 2023

13-годишният Николай Събев от боксов клуб „Русе“ извоюва сребърен медал на Европейско първенство по бокс за ученици до 13-14-годишна възраст в Марибор, Словения. По този повод той бе отличен от кмета Пенчо Милков.

„Ти си уникално съчетание от добър спортист и човек, който въпреки възрастта си, излъчва спокойствие и целеустременост. Енергията ти е страхотна и знам, че ще си пример за много хора“, отбеляза кметът.

Наред с успехите в спорта, Николай е възпитаник на ПГИУ „Елиас Канети“, където също отбелязва отлични резултати.

Младият спортист завоюва сребърен медал в категория до 52 кг. Той се пребори за престижното отличие срещу 18 други състезатели в същата категория, като по пътя към успеха в преки двубои победи боксьори от Словакия, Естония и Унгария, а в последния си мач, в много оспорван и атрактивен двубой, загуби от представителя на Азербайджан Шахин Асланов.                                                 

Благодарение на отличното представяне на Николай Събев и неговите съотборници България зае пето място по брой спечелени медали на Европейското първенство по бокс за ученици. Родните таланти, водени от олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева, завоюваха 6 медала - пет бронзови и един сребърен. 

 

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/