Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът награди русенската тенис надежда Александър Митев

петък, 09 юни 2023

Кметът на Русе Пенчо Милков отличи днес вицешампиона по тенис на България Александър Митев. Русенският спортист на Тенис клуб „Приста 2011“ се завърна от Държавното лично първенство за юноши и девойки до 16 г. в Хасково, където се класира втори. За своя успех на корта той получи парична премия от общината.

“Отличните успехи днес ще те научат как да даваш най-доброто от себе си и утре, когато ще имаш повече отговорности и за хората, разчитащи на теб”, каза кметът.

На срещата присъстваха бащата и треньор на тенисиста - Стефан Митев, заместник-кметът на Русе Енчо Енчев и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

Младата надежда на русенския тенис постигна редица успехи през последните месеци.

През април той стана финалист в Държавния турнир до 16 г. в Бургас. На международния турнир “Prista Cup Ruse U16 2023” през май в Русе Александър Митев постигна 4 поредни победи, като бе финалист при момчетата. С тези постижения русенският тенисист се изкачи на първото място в националната ранглиста в своята възрастова група.

Състезателят на Тенис клуб „Приста 2011“ сподели, че иска да продължи да предизвиква себе си, участвайки в международни и национални турнири. Целта му е да затвърди позицията си на топ тенисист.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/