Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пенчо Милков приветства учителите по религия на семинара „Йовков и християнските добродетели“

понеделник, 05 юли 2021

 

 

„В общество на разединение и агресия вашето дело е свято“, с тези думи се обърна кметът на Русе Пенчо Милков към учители по религия от цялата страна, участващи в практическия семинар на тема „Йовков и християнските добродетели“, който се провежда в дунавския град.

Събитието е част от образователните дейности на Русенската епархия и се организира по инициатива и с благословението на Русенския митрополит Наум, който отправи специално послание към участниците.  

По време на семинара ще бъде демонстриран модел за провеждане на интерактивни уроци по литература, базирани върху творчеството на Йордан Йовков и Библията. В програмата на форума са включени разказите „Серафим“, „По жицата“, „Песента на колелетата“, „Албена“, както и въпроси, свързани с нравствените послания на Свещеното Писание, които са част от учебната програма по български език и литература в прогимназиалния и гимназиалния етап на образование.

Лектори на събитието ще бъдат доц. д-р Костадин Нушев и гл. ас. д-р Полина Спирова от Богословския факултет на СУ, както и старши експерт Ваня Станчева от РУО София-град. Практическите занятия ще се водят от Огнян Узунов, който организира и провежда просветните дейности в Русенската епархия.

Директорът на Регионалното управление на образованието – Русе д-р Росица Георгиева благодари на ръководството на Община Русе за това, че приема обучението по религия за своя кауза, и припомни, че от 2009 година досега Русе е единственият град в България, в който учителите по религия се финансират целево от местния бюджет.

Домакин на форума е Русенският университет „Ангел Кънчев“, в чиито зали ще се провеждат лекциите.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/