Пропускане до съдържанието на страницата

Театрално студио „Маска“ към Общинския младежки дом с общо 6 награди от два национални театрални фестивала

понеделник, 05 юли 2021

Общо 6 награди от два национални театрални фестивала спечели Театрално студио „Маска“ към Общински младежки дом – Русе със  спектакъла „Сцената е моят дом – театрални упражнения“ .

В конкуренцията на 20 постановки от цяла България от Националния театрален фестивал „Сцена под сините камъни“ младите актьори спечелиха:

-        награда за спектакъл с изключително актуално звучене;

-        награда за авторски текст;

-        награда за актьорско майсторство в първа възрастова група на трупата актьори;

-        специална награда на журито за извънучилищна формация.

Две заслужени награди студиото получи и от 24–тото издание на Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“. Той се организира от Общинския детски център за култура и изкуство в Русе със съдействието на общинско предприятие „Русе Арт“ и Драматичен театър „Сава Огнянов“.

На русенската сцена Аника Георгиева спечели наградата за най-добра женска роля за ролята си на ангел в постановката, а актьорите бяха отличени като „най-добра театрална група“. 

Пиесата „Сцената е моят дом - театрални упражнения“ е по текст, сценарий и постановка на ръководителя на групата Мина Маринова и разглежда пътят на детето до сцената и първото представление, любовта към театъра, вдъхновението, което съпътства всяко изкуство, и очарователната магия на паралелен живот в „театралната кутия“. Тя включва елементи и на музикален шоу-спектакъл.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/