Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов и заместник-кметът Наталия Кръстева пожелаха успех на математиците-участници в Олимпиадата в Сингапур през юли

понеделник, 19 юни 2017

Днес, кметът Пламен Стоилов и заместник-кметът Наталия Кръстева се срещнаха с тримата ученици, които ще участват в Международна олимпиада в Сингапур, придружени от ръководителя им доц. д-р Илияна Раева от РУ „Ангел Кънчев“. На срещата присъстваха още директорът на ПМГ „Баба Тонка“ Митко Кунчев и родителите на децата.

Тримата ученици от Математическата гимназия – Йордан Петков, Константин Георгиев и Станислав Григоров получиха покани за участие в Междунaродната олимпиада в Сингапур (SIMOC), която ще се проведе от 14 до 17 юли тази година. През 2017 г., в предварителния кръг, участваха повече от 22 000 ученици от 19 страни, в това число и русенските ученици от VI клас, като тримата бяха номинирани, благодарение на отличните резултати и спечелените медали. Това ще бъде първото участие на математици от гимназията в едно от най-трудните и престижни състезания SIMOC - за участие в него покани имат само ученици, спечелили бронзов, сребърен или златен медал.

Г-н Стоилов насърчи децата да бъдат уверени в знанията си, защото подготовката, която получават в ПМГ „Баба Тонка“ е отлична, благодарение на преподавателите, подкрепата на родителите и всеотдайността на ръководството на елитната гимназия: „Няма по-хубаво нещо за мен от това да научавам за успехите на русенските деца – нашето бъдеще и мотивация да градим добро настояще за тях“.

Г-жа Раева сподели, че учениците решават усърдно задачи всеки ден и имат изготвен дневен график с 6-часови упражнения дори и през лятото, а г-жа Кръстева отбеляза, че днешната среща е още един повод за мотивация, тъй като Община Русе винаги насърчава и цени успехите на русенските таланти.

В края на срещата, г-н Стоилов подари на младежите знамето на Община Русе, като пожела да се представят достойно и преди всичко да се забавляват, като ги покани на среща и след олимпиадата.

Сингапурската международна олимпиада по математика представлява уникална концепция, която не само тества способността да се решават задачи, но и уменията за работа в екип чрез интерактивни игри и логически пъзели. SIMOC дава възможност за изява на младежи сред конкуренция от най-добрите математически таланти от цял свят. Концепцията включва три категории: индивидуален писмен конкурс за олимпиада по математика от 2-ри до 10-ти клас и две предизвикателства за работа в екип под формата на математическо състезание. Сред участниците в олимпиадата има представители от Сингапур, Малайзия, Индонезия, Виетнам, Хонг Конг, Камбоджа, Индия, Узбекистан, България, Мианмар, Китай, Монголия, Лаес, Русия и др. Първата такава олимпиада е проведена на 12 август 2015 г., когато участват тринадесет държави с 414 участници и над 350 родители и учители.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/