Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов инспектира инфраструктурни обекти в гр. Мартен

вторник, 26 март 2019

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов, заедно със зам.-кмета по устройство на територията инж. Димитър Наков и кмета на гр. Мартен Димо Тонев, инспектира днес ремонтните дейности по инфраструктурни обекти в Мартен.

В централната градска част се извършва облагородяване и се изгражда нов паркинг на стойност около 37 000 лева, осигурени от бюджета на кметството. По проект на ПУДООС в момента се работи по Зелен административен център, в който ще бъдат вложени 10 000 лева.

Кметът Стоилов инспектира на място и изграждането на дъждовна канализация в района на кръстовището на ул. „България“ и ул. „Стефан Караджа“, която ще спомогне за отводняване на общински терени, застрашаващи жилищните домове от наводняване. Инвестицията е на стойност – 419 953 лв.

Изградена е и възлова подстанция „Изток“, която е проектирана така, че да осигури сигурно и самостоятелно електрозахранване на град Мартен. Стойността на този проект е около 400 000 лв.

Като част от Кампанията „Малки населени места 2019“ ще бъде направена и модерна зала за фитнес, която ще възлиза на 35 000 лв.

От утре стартира и подмяната на уличното осветление с LED осветителни тела. Инвестицията ще обхване главните улици на града, като ще бъдат сменени общо 116 броя лампи на обща стойност над 8 000 лв.

В Мартен по Националната програма за енергийна ефективност са изцяло обновени два жилищни блока, от което се възползват 227 граждани.

Към момента всички дейности по инфраструктурните обекти в града се извършват в срок и по график, увери кметът на града Димо Тонев.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/