Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов откри изложба „Пазарите в град Русе - назад в историята, днес и в утрешния ден!”

четвъртък, 30 март 2017

Откриването на изложбата „Пазарите в град Русе - назад в историята, днес и в утрешния ден!”, организирана от „Общински пазари“ ЕООД с подкрепата на Община Русе, се състоя снощи във фоайето на Доходното здание. На събитието присъстваха кметът на Община Русе – Пламен Стоилов и управителят на „Общински пазари“ ЕООД – Кунчо Кунчев.

Г-н Стоилов отправи поздравления за инициативата: „През годините Русе се е развивал успешно и търговията тук е процъфтявала, което е видно и от фотосите в тази изложба. Тя ще е началото на поредица от събития, които ще направим с Държавен архив – Русе“.

„Ние трябва да се гордеем с това, което сме имали и това, което имаме днес в Русе“, заяви още кметът Пламен Стоилов и пожела повече хора да видят изложбата.

„Днес имаме за задача нашите пазари да се развиват успешно в динамичната икономическа среда, но историята на пазарите е част от нашето минало и е изключително интересна“, заяви Кунчо Кунчев и разказа на присъстващите кой от пазарите в Русе през коя година е създаден. По думите му на пазарите в нашия град търговията си остава най-жива и най-истинска.

Изложбата показва развитието на пазарите през годините, а фотосите са предоставени от Държавен архив - Русе. Една от фотографиите е от края на 19-ти век и изобразява пазар на зърно и животни на брега на река Дунав. Други изобразяват русенските тържища от старо време – от годините на робство, Възраждане, годините на обособяването на пазарите като самостоятелен търговски център - от 50-те години на 19 век до ден днешен. Представена беше и графика на модел с проекция на утрешния ден на русенските пазари.

Инициативата цели да провокира интереса на русенци към общинските търговски тържища, като докаже и затвърди мотото на „Общински пазари” - Русе: „Най-важните световни кръстопътища нямат пътни знаци - имат пазари!”

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/