Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов откри семинар "Обмяна на добри практики за ранно детско развитие"

вторник, 28 февруари 2017

В периода 28 февруари - 2 март 2017 град Русе е домакин на семинар за обмяна на добри практики за ранно детско развитие. Днес събитието откриха кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов и г-жа Ирина Файон – ръководител на Звеното за управление на програма „Здраве и образование за всички“ към Швейцарското посолство. На семинара присъстваха още г-жа Даниела Шилкова – зам.-кмет по икономика и инвестиции и ръководител на проекта „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на ромите и други уязвими групи на територията на общини от Област Русе“, който се реализира по Програма ЗОВ, координаторът на проекта г-жа Мариела Личева, която направи презентация и разказа за добрите практики, както и г-жа Ирена Петрова – директор дирекция „Култура и образование“ и екипът за управление на проекта.

Програма „Здраве и образование за всички“ работи за социалното включване на уязвими групи в Русе, Шумен, Бургас, Сливен, Монтана и Пловдив с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Акцентът е споделяне и обмяна на добри практики, идентифицирани при изпълнението на проекти в различни райони с различно финансиране, които се превръщат в успешен модел и са от полза и за други общини.

Работещите в проектите от шестте района на Програмата -  Русе, Бургас(вкл. Малко Търново и Звездец), Монтана, Сливен, Шумен и Пловдив, представят предизвикателствата, с които са се сблъскали в досегашната си работа по ранното детско развитие и решенията, които са намерили, прилагат и смятат за важни да споделят с колеги. Те, от своя страна, черпят опит от детска градина в Търговище, финансирана от Министерството на образованието и науката, от проекти в Русе и Мездра, изпълнявани с финансиране от Норвежкия финансов механизъм и от добри практики с европейско финансиране в Тунджа. Специална сесия, в която участват заместник-кметове, дискутира проблеми на финансирането на детските градини.

 Г-н Стоилов приветства участниците с добре дошли в нашия град и изказа благодарност за подкрепата към г-жа Файон. „Безспорно е, че Програмата, която се реализира, е изключително актуална с оглед проблемите в редица общини. Убедени сме, че децата трябва да са социално ангажирани от най-ранна възраст и да им даваме шанс да се развиват“, заяви кметът. 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/