Пропускане до съдържанието на страницата

Тържествена церемония и празничен концерт-спектакъл по случай 139 години от Освобождението на България

вторник, 28 февруари 2017

В чест на 3 март – Национален празник на Република България и 139 години от Освобождението, Община Русе организира Тържествена церемония и Празничен концерт-спектакъл.

Церемонията ще се състои от 11 ч. пред Паметника на Свободата, като по случай празника, слово ще произнесе г-н Стефко Бурджиев – областен управител на Област Русе. Н.В.Пр. Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия ще отслужат заупокойна молитва за падналите за освобождението на родината и благодарствен молебен за извоюваната свобода.

В чест на светлата дата ще бъде строена Почетна рота от Русенския гарнизон, а празнични маршове ще свири Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. В церемонията ще се включат още певици от ФТТ „Найден Киров“ и НУИ „Проф. В. Стоянов“.

По традиция тържествената церемония ще завърши с полагане на венци и цветя. Водещи на събитието ще бъдат актьорите от ДТ „С. Огнянов“ Дайана Михайлова и Ивайло Спасимиров.

В 12 ч. празничното честване ще продължи с концерт-спектакъл на Голяма сцена на Доходно здание.

В атрактивната програма ще участват ФТТ „Найден Киров“ с гл. худ. ръководител Богдан Донев, Хор „Св. Георги Победоносец“ при ОМД с диригент Мина Влайкова, Балет „Мираж“ при ОбДЦКИ с ръководител Наталия Томова, Вокална група „Приста“ при ОМД с ръководител Доротея Бальовска, ДВГ „Слънце“ при ОбДЦКИ с ръководител Наталия Константинова, Детска театрална работилничка при ОбДЦКИ, ръководена от Ралица Константинова, Студио „Икономов“ при ВЧ „Зора 1866“ с ръководител Вили Икономов, както и актьорите от Русенския драматичен театър Ивайло Спасимиров, Ивайло Ненов и Кадри Хабил. Сценарият и режисурата са дело на актрисата Ралица Константинова, сценограф – Виолета Радкова, видео - Венцислав Михов.

Концертът е с вход свободен.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/