Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов подкрепи инициативата "16 дни срещу насилието над жените"

вторник, 06 декември 2016

Кметът Пламен Стоилов се срещна с Дорина Бянова – сътрудник на евродепутата Мария Габриел и Деана Димова – управител на „Център динамика“, които му връчиха плакат и лентичка на кампанията „16 дни срещу насилието над жените“.На срещата присъстваха и двама доброволци на инициативата – Жанет и Мадлен.

Кампанията на Мария Габриел, организирана съвместно с „Център Динамика“ и клуба на социалния работник към Русенски университет „Ангел Кънчев“, стартира на 25-ти ноември. Събитието е част от Европейската кампания Step up за премахване на насилието срещу жени и цели обединение за качествен скок, за промяна в законодателството и политиките, за повече сигурност и пълен достъп до услуги за пострадалите от домашно насилие и други форми на насилие, основано на пола.

По време на кампанията информационният център на Мария Габриел раздава информационни материали и провежда редица срещи и обучения по темата с партньорите си. Основните инициативи, които се проведоха са Международния ден за премахване на всички форми на насилие срещу жените на 25-ти ноември;Международния ден на защитниците на човешките права на 29-ти ноември; Световния ден за борба срещу СПИН на 1-ви декември и Международния ден на хората с увреждания на 3-ти декември.

На днешния ден, 6-ти декември, през 1993 г. за първи път стартира кампанията „Нулева толерантност“, която дава възможност на мъжете да подкрепят борбата в насилието и да изразят своята съпричастност, а на 10 декември предстои отбелязването на Деня на човешките права.

Кметът Пламен Стоилов и тази година засвидетелства подкрепата си за кампанията, като продължение на конференцията в Русе, провела се през миналата година, организирана от г-жа Габриел.

„Това е актуален проблем и съм напълно съпричастен с кампанията. Имате пълната ми подкрепа и благодаря, че сте активни“, заяви г-н Стоилов.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/