Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов приветства участниците в бизнес конференция

събота, 14 май 2016

Кметът Пламен Стоилов присъства на откриването на Регионална конференция „Финансови инструменти и възможности за финансиране на българския бизнес“, която се проведе днес в Русе. Кметът заяви, че събитието е от изключително значение за бизнеса и покани участниците във форума да разгледат изложението „Уикенд туризъм“, което се провежда и днес, както и да посетят Второто издание на парада за ретро автомобили.

Участниците в срещата бяха поздравени още от Цветан Цветанов - председател на парламентарната група на ГЕРБ в 43-то Народно събрание и заместник - председател на политическа партия ГЕРБ, както и от народния представител Пламен Нунев.

„Радвам се, че Русе е домакин на тази регионална среща и това решение бе взето от НС на ПГЕРБ и се осъществява с подкрепата на фондация „Ханс Зайдел“, каза днес по време на откриването на конференцията Цветанов. Събитието се организира от Предприемачи ГЕРБ, сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ с подкрепата на фондация „Ханс Зайдел“.

Приветствия към участниците отправиха още Мария Габриел – зам.–председател на групата на ЕНП в Европейския парламент и Валя Чилова - председател на Предприемачи ГЕРБ. На конференцията присъстват народни представители, общински съветници, кметове на общини и членове на Предприемачи ГЕРБ от няколко области в Североизточна България.

В първия панел с модератор Бедрос Пехливанян Мария Габриел представи предизвикателствата пред пчеларския сектор, а Веселин Халачев – председател на „Обединени бизнес клубове“ и член на борда на директорите на Европейски алианс на малкия бизнес в Брюксел с ресор „Европейски фондове и програми“ -  „Програми на Европейската комисия и възможности за финансиране на малките и средни предприятия“. По – късно Диана Аврамова - експерт в Областен информационен център – Русе говори за енергийната ефективност и ползите за малките и средните предприятия. Тя представи насоките за кандидатстване по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ – схема „Добри и безопасни условия на труд“.

Вторият панел с модератор Ангел Стефанов ще започне в 15.40 часа. Тук Калин Маринов - заместник-главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ в Министерство на икономиката, ще каже кои са предстоящите процедури за финансиране на бизнеса по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“ и Оперативна програма „Инициативи за малки и средни предприятия“. „Финансиране на бизнеса чрез Инвестиционния план на Европа“ е темата, по която ще говори Аглика Събева – Цветанова – съветник „Икономическо управление и европейски семестър“ в Представителството на Европейската комисия в България. Регионалната конференция ще завърши с думите на Лъчезар Богданов от Industry Watch по темата: „Макроикономическа динамика и бизнес среда в България“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/