Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов се среща с младите посланици на Русе

четвъртък, 28 април 2016

Днес, по време на пресконференция в Заседателна зала на Община Русе, беше представена програмата за празника на града – 6 май, както и съпътстващите събития.

На срещата с медиите присъстваха зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, директор Дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, началник Отдел „Култура“ Ива Чавдарова и директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов.

Г-жа Чавдарова представи традиционната програма, която стартира още на 5 май с тържествената церемония по връчването на званията „Почетен гражданин на град Русе“. Удостоените тази година са Румяна Ценкова, Нешка Робева, Найден Тодоров, Пламен Бобоков, Георги Ачев, както и посмъртно – Ваньо Танов, арх. Танко Серафимов и Светлозар Димитров – Змей Горянин. Събитието ще се проведе в Голяма зала на Доходно здание, от 19 часа.

В деня на тройния празник на Русе – Деня на храбростта, Деня на българската армия и Деня на града ще се отслужи празнична литургия в храм „Свети Георги“ от 9 ч., а в 11 ч. на площада пред Община Русе ще се проведе традиционния концерт на талантливите деца и младежи от ОбДЦКИ. От 12 ч. предПаметника на загиналите в Сръбско-българската война, ще се състои тържествената церемония по поднасяне на венци и цветя.

Във връзка с миналогодишното събитие, което събра „Посланиците на Русе“, тази година Общината утвърждава традицията за среща на кмета Пламен Стоилов с хора, допринесли за имиджа и развитието на града, прославили Русе по целия свят. „Именно поради тази причина, от 13 ч., в Лапидариума към РИМ, кметът ще даде прием на “Лицата на Русе”. Това са млади хора, подпомагани от общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ през последните две години. Целта на срещата е да продължим традицията и да насърчим младите русенци да се развиват успешно в нашия град.“ – каза Ирена Петрова.

Тази година, гост-изпълнител на традиционния концерт по случай празника на града ще е Силвия Кацарова, заедно с български музиканти, сред които Теди Кацарова, Милена Славова, Искрен Пецов, Йоанна Драгнева, Живко Василев - кавал, Балет TL Dance и Djane Monique. Водещ ще бъде Наско Стоянов от „Любими песни, любими хора“ по Бг радио, а концертът на градския площад ще започне в 20:30 часа.

На 7 май, русенци ще могат да се насладят на легендарните Uriah Heep, които ще гостуват в Русе. Концертът ще се състои в „Булстрад Арена“ от 20 ч.              

Празничната програма продължава и на 11 май с безплатен спектакъл на известния комедиен изпълнител Шкумбата. Събитието ще се проведе от 19 ч., в Голямата зала на Доходно здание, а пропуски ще се раздават от 3.05.16 г. до 05.05.16 г. и от 09.05.2016 г. до 11.05.2016 г. в Доходно здание, до изчерпване на местата.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Последни Новини

виж всички новини >

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/