Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов се срещна с шампионите от „Фрийдъм“, „Импулс“ и „Калагия“

вторник, 31 май 2016

Днес, кметът Пламен Стоилов се срещна с деца от три клуба, завоювали престижни отличия през последния месец. В навечерието на 1 юни, в Общината гостуваха децата от клуба по ушу и балет „Импулс“ към Младежкия дом, както и  студио за модерен балет „Фрийдъм“ към Държавна опера – Русе.

„Гордея се с вашите постижения. Вие сте жизнени, позитивни, живата реклама на Русе, нашите млади посланици“, заяви кметът Пламен Стоилов. Той благодари на треньорите и на родителите на децата, че ги подкрепят ежедневно. „Уверявам ви, че ще правим всичко възможно да имате все повече изяви“, каза още Стоилов и насърчи децата да са не само добри танцьори и спортисти, а и отличници в училище. „Обичайте си града и се гордейте, че сте русенци“, допълни кметът.

По време на срещата думата имаха и децата, които разказаха за спечелените отличия и благодариха на хореографите и треньорите си.

Както е известно, поредното голямо международно признание и медали за Русе и България донесе СК "Калагия" от официалното европейско първенство 2nd European Taijiquan&Neijiaquan Championships 2016, което се проведе от 10 до 14 май в Москва. Участници от 20 страни и единственият български отбор СК "Калагия" и клубът по ушу към ОМД.  Този път със скромен брой участници - само с двама състезатели Тома Апостолов, двукратен европейски шампион 2015, Искра Бонева, европейски вицешампион 2013 и гл. треньор на отбора Мария Неделчева - двукратен европейски шампион 2015. „Благодаря на кмета и на Община Русе за грижата към изкуството и спорта. С ваша помощ имаме завоювани над 1200 медала“, заяви Мария Неделчева.

С много отличия, купи, медали и голямата награда “Гран При” се завърнаха от Международния танцов фестивал в Румъния танцьорите на балет "Импулс" към Общински младежки дом Русе. В румънския град Каракал те представиха България и се състезаваха с 16 танцови състава, в които взеха участие над 700 участника. Като за финал съвсем заслужено голямата награда на фестивала отиде при русенските момичета. Те взеха „Гран При“ за цялостно участие. Ръководителките Петя Бонева и Вероника Миланова бяха поздравени от компетентното жури за усърдната работа с децата и младежите и получиха индивидуални купи и грамоти. На срещата днес, Петя Бонева отсъстваше, но Вероника Миланова заяви от нейно име, че продължават да работят с талантливите русенски деца и да се доказват на сцените у нас и в чужбина. Мери-Ан Савова, която спечели индивидуални награди за соло изпълненията си на „Танцуваща река“ и на фестивала в Каракал, заяви от името на всички от „Импулс“, че ще продължават да доказват кои са – на сцената.

С огромен успех се завърнаха и Фрийдъм денс студио от Римини International Dance Open, който се проведе на 20 май в град Римини, Италия. Децата и техните ръководители Анита и Алекс Асенови бяха единствените представители от българска страна. При изключително силна конкуренция малчуганите впечатлиха международното жури и публиката. Резултатът е 25 първи места, 7 втори и 5 трети места. Връчени бяха и още две специални награди на ръководителите на студиото. На срещата днес Анита Атанасова заяви, че са взели със себе си наградите, завоювани през последните три месеца. „Танцът вече е спорт, не е само изкуство“, казаха още хореографите, които връчиха на кмета благодарствен адрес.

От своя страна Пламен Стоилов обеща на всички деца да ги посети и в залите, там, където тренират, за да се запознае с условията, в които се подготвят за състезания и концерти.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/