Пропускане до съдържанието на страницата

Спортен празник „Спортът в Русе преди и сега“

вторник, 31 май 2016

Днес, в пространството пред блок „Димчо Дебелянов“ се проведе заключителното събитие по проекта на ЦДГ „Иглика“ - „Русе – европейски град на спорта 2016“, реализиран в рамките на едноименната кампания с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Спортният празник премина под мотото „Спортът в Русе преди и сега“, като в него се включиха деца и родители. Официални гости на празника бяха Росица Георгиева – общински съветник, член на Комисията по образование и старши експерт в РИО Русе, Даринка Василева – старши експерт РИО Русе, Боряна Петкова - старши експерт РИО Русе.

След като децата демонстрираха своите знания за изявени русенски спортисти като Луи Айер, Нешка Робева, Веселин Топалов, Анелия Нунева, Валентин Йорданов, се впуснаха в оспорвана спортна надпревара. Малките състезатели премериха сили в щафетните игри „Цветна пътека“, „Игра с рингове“, „Топка в цел“, „Футбол“ и отборната игра „Цветен парашут“. Прецизно жури с председател директорът на ЦДГ „Иглика“ г-жа Вайбл, наблюдаваше и оценяваше петте отбора с приказни имена. Във всеки отбор освен децата се бяха включили и родители, които участваха наравно с малчуганите в състезанията. Майките участници в отборите показа на децата как се играе народната игра „Пиян морков“.

Специален поздрав за децата бяха изпълненията на танцьорите от спортен клуб „Фламинго“ и клуб по акробатичен рокендрол „Рок – стар“- Русе.

Това е третата инициатива в рамките на проекта. Познавателна игрова ситуация на тема „Здраве и двигателна активност“ вече бе проведена в детското заведение, с участието на инспектори от РЗИ, включваща презентация, беседа и спортни игри. Възпитаниците на ЦДГ „Иглика“ се включиха и в акция по почистването на тревните площи на кея на река Дунав и  колективни и подвижни игри на открито.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/