Пропускане до съдържанието на страницата

Талантливо русенско „Слънце” с награди от фестивал в Малта

вторник, 31 май 2016

От 26 до 30 май 2016 г. в град Кавра, Малта се състоя Първи международен фестивал „Апеджио интернешънъл”. Той бе организиран от „Erseb Production” - компания с над 30 години опит в работата с талантливи деца от цял свят, едно от които е победителката в детската „Евровизия” - Дестини Чукуниере. Фестивалът беше с награден фонд 5000 евро.

Над 60  деца от 12 страни между които Малта, Армения, Украйна, Израел, Латвия, Беларус, България, Унгария и др. участваха във фестивала.

Осемгодишната Марина Петрова - солистка от Детска вокална група „Слънце” с ръководител Наталия Константинова при Общински детски център за култура и изкуство представи достойно град Русе и беше единствена от България. Марина се състезава с 20 деца в категория 5-9 години и плени 7 - членното жури с нежното си и артистично присъствие на сцената.

Председател на журито беше Кристофър Маршал известен музикант и композитор от острова домакин и членове Армандо  Гукаян от Армения, Йелена Свилре от Латвия и Наталия Скопец от Беларус. 

В тази сериозна конкуренция Марина завоюва Второ място и Специална награда за най-правилна техника на пеене, с което затвърди позициите на русенската школа пред Европа.

С множество емоции бяха наситени 4-те конкурсни дни за всички участници, някои от които бяха разходка с лимузина из улиците на Малта, дълъг червен килим  по който минаваха участниците, както и среща със самата Дестини Чукуниере, победителка от детската „Евровизия” 2015, провела се в нашата страна.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/