Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов връчи почетните награди "Русе - 21 век"

вторник, 01 ноември 2016

Днес, в Заседателна зала на Община Русе бяха връчени почетните награди „Русе – 21 век“, които се присъждат ежегодно на изявени ученици и студенти с изключителни постижения и завоювани награди от национални и международни състезания, олимпиади и конкурси.

На церемонията присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, който връчи наградите на отличените, чл. кор. д.т.н. проф. Христо Белоев, който представи номинациите, зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, директор Дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, началник Отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев и др.

„Щастлив съм в навечерието на деня на народните будители, 1-ви ноември, за поредна година да връчим наградите „Русе – 21 век“ на тези, които са нашето бъдеще, а именно на децата на Русе. Нашата управленска програма през последните години цели осигуряването на по-добри условия за развитие на подрастващите, за да бъдат мотивирани да останат и да работят за по-доброто настояще и бъдеще на града ни“ – каза кметът на Община Русе Пламен Стоилов.

По думите на председателя на Общински съвет – Русе чл. кор. д.т.н. проф. Христо Белоев стана ясно, че сред номинираните за наградата са 12 изявени ученици и студенти, представители на различни училища, сред които СУПНЕ "Фридрих Шилер", СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ", СУ „Васил Левски“, ОУ "Иван Вазов", Национално училище по изкуствата "Проф.Веселин Стоянов", СУ "Христо Ботев", МГ "Баба Тонка", Професионална гимназия по туризъм "Иван П. Павлов", както и на РУ „Ангел Кънчев“.

Тази година наградата се връчва на:

-     Александър Валентинов Събев– ученик в ХІІ “а“ клас на Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” – Русе свири на цигулка от 5 годишна възраст. Активно участва в културните събития на Русе, както и в концертни изяви в страната и чужбина. Бил е солист на Симфоничния оркестър на Държавна опера Русе.

През 2016 г. е избран за член на младежка филхармония „Пионер“ със солист Светлин Русев и диригент Любомир Денев – младши, с която участва международен фестивал „варненско лято“ и младежки фестивал Yang Euro Clasic в зала „Концертхаус“ – Берлин. Стипендиант е на Министерство на културата по Националната програма за закрила на деца с изявени дарби. Лауреат е на многобройни награди от национални и международни конкурси. Неговите концертни участия са винаги впечатляващи и на високо професионално ниво.

-     Преслава Антонова Градева– ученичка в ХІІа клас на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” – Русе. Участието и в конкурсите за написване на есе и изготвянето на мултимедийна презентация на европейска тематика, както и посещението й на Европейския парламент й даде възможност да научи много за Европейския съюз, ролята на евродепутатите при вземането на решения. Като член на Ученическия съвет в СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” и заместник-председател на Младежкия парламент в Общински младежки дом Русе, тя се включва в организирането на различни кампании и събития. Работата в екип е изключително важна за успешното им осъществяване. Резултат от това е иновативният културен проект за нашия град – „Русе – музика и цветове“. Участието и в международния проект „Young Volunteers In  Action“ й даде възможност да се запознае с млади доброволци от осем европейски и африкански държави и да обмени опит в сферата на младежкото доброволчество. Активно участва в организирането на дарителски и доброволчески кампании по проекта „Училището – зона за филантропия“.

-     Мирослав Боянов Маринов– студент в магистърски курс по „Компютърни системи и технологии”. Разработва своя дипломен проект по програма „Еразъм” в университета в Павия, Италия на тема „Design and Implementation of а Pattern Repository for Protein Cross Motif Search”, който успешно защитава с отличен 6,00. По време на следването си, Мирослав активно участва в различни студентски състезания и олимпиади, сред които: Национална студентска олимпиада по математика, на която получава бронзов медал; Национална студентска олимпиада по компютърна математика „Акад. Стефан Додунеков”; Национална студентска олимпиада по програмиране; Регионално състезание по програмиране „Ruse Hack v2.0”, организирано от Startup Factory съвместно с Русенския университет; Студентска научна сесия 2015; Състезание по компютърна периферия 2015 г, 1-во място; Различни вътрешни спортни мероприятия на университета по волейбол, футбол и др.

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/