Пропускане до съдържанието на страницата

За трета поредна година връчиха наградите "Посланик на свободния дух в моето училище"

понеделник, 31 октомври 2016

Днес, на тържествена церемония в зала „Европа“ на Доходно здание, бяха връчени наградите от третото издание на конкурса „Посланик на свободния дух в моето училище“, организиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и BH – социален проект на Еконт. За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха музикалните таланти Жулиета Иванова и Мира Пуйкова.

Чрез инициативата, в навечерието на един от най-българските празници – Деня на народните будители, екипът на Фондацията и на ВН – социален проект на Еконт фокусираха вниманието върху учителите в община Русе, с убеждението, че именно те трябва да са будителите в съвременното общество.  За трета година беше предоставена възможност на учениците да излъчат своя фаворит сред преподавателите, достоен за званието „Посланик на свободния дух“.  Тази година те трябваше да изпратят своите номинации чрез кратко видео, заснето с камера или мобилен телефон.

Церемонията беше открита от зам.-кмета по европейско развитие и председател на Фондация „Русе – град на свободния дух“ д-р Страхил Карапчански. Той приветства присъстващите преподаватели, ученици и подчерта значението на учителската професия.

В тазгодишното издание на конкурса бяха номинирани 18 русенски учители от 10 училища.

Най-активни бяха учениците от СОУПНЕ „Фридрих Шилер“ с 6 номинации. Те са за Веселка Симеонова – преподавател по Английски език, Гергана Кръстева – преподавател по Математика, Цветелина Цветанова – преподавател по Български език и литература, Нели Праматарова – преподавател по Немски език,  Марияна Георгиева – преподавател по Български език и литература, Катя Паскалева – преподавател по Биология и здравно образование.

Две номинации изпратиха възпитаниците на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“. Деца от специалност „Класически танц“ номинираха своя преподавател Деница Анчева; преподавателя по пиано Красимира Иванова също беше номинирана от своите ученици.

Две номинации бяха получени и от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“. Те са за началния учител Галя Градева , номинирана от 4Г клас и за началния учител Виолина Братованова, номинирана от 4Д клас.

Ученическият съвет към ПМГ „Баба Тонка“ номинира преподавателя по Философия - Магдалена Желязкова, а колективът на гимназията номинира преподавателя по Български език и литература Румен Горанов.

Милена Атанасова – преподавател по Информационни технологии в ОУ „Отец Паисий“ – град Мартен беше номинирана от група ученици от 5 до 8 клас.

Момичетата и момчетата от Спортен клуб по кану-каяк „Дунав“ Русе към Специализирано спортно училище „Майор Атанас Узунов“ номинираха своята треньорка Ева Пашева.

Група ученици от 12А клас, както и бивши ученици от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ номинираха преподавателя по учебна практика  Ценка Йорданова.

Група ученици от 11 Д клас на ПГИУ „Елиас Канети“ номинира преподавателя по Икономически дисциплини Ралица Рачева.

Ученическият съвет към ОУ „Иван Вазов“ номинира преподавателя по музика Ирена Георгиева.

Група ученици от 5 до 8 клас от ОУ „Ангел Кънчев“ номинира преподавателя по Математика Йорданка Малчева.

Носители на приза „Посланик на свободния дух в моето училище“ за 2016 година са Ева Пашева – треньор по кану-каяк в Специализирано спортно училище „Майор Атанас Узунов“; Виолина Братованова – начален учител в СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“; Ценка Йорданова – преподавател по учебна практика в ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“;    Ралица Рачева – преподавател по Икономически дисциплинив ПГИУ „Елиас Канети“; Цветелина Цветанова – преподавател по Български език и литература в СУПНЕ „Фридрих Шилер“. Те получиха статуетка и таблет. 

Фаворитите бяха избрани от  жури в състав: д-р Страхил Карапчански – зам.-кмет „Европейско развитие“ и Председател на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“; г-жа Ирена Петрова - Директор на Дирекция „Култура и образование“ в Община Русе и Член на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“; г-жа Мария Георгиева – Гл. експерт „Връзки с обществеността“ в Община Русе и Член на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“; г-жа Елена Минкова – Изпълнителен директор на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“; г-жа Маринела Колева – Директор на „Социални проекти“ в „Еконт“ ЕООД. Носителите на приза бяха  класирани на базата на подадената за тях информация и мотивите, посочени от учениците.

Всички учители, определени от своите ученици за „посланици на свободния дух“, получиха грамота за участие в конкурса и ваучер за книги, като признание за всеотдайния им труд.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/