Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов връчи златна значка "Русе" на художника Цоню Цонев

петък, 03 май 2019

Днес, в обновения клуб на художниците, до Художествена галерия в Русе, кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов връчи златна значка „Русе“ на художника Цоню Цонев по повод 75-тата му годишнина. Събитието се състоя по време на откриването на обща изложба в клуба на художниците на ул. „Борисова“ 41.

Г-н Стоилов връчи на Цоньо Цонев и грамота, а на председателя на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев - поздравителен адрес.

Кметът изрази уважението си към таланта на художника и му благодари за приноса към развитието на културата и изкуството в град Русе.

Цоню Цонев е роден на 13 ноември 1943 г. През 1969 г. завършва Факултета по изобразително изкуство при ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”, специалност Графика при проф. Никола Хаджитанев. Като график участва в окръжни, регионални и национални изложби.

Първата му самостоятелна изложба е през 1994, когато се насочва към живописта. От тогава има редица самостоятелни изложби. Негови творби притежават художествените галерии в Русе, Разград, Пазарджик и частни колекционери в страната и чужбина. Работил е като художник в Кожарския завод, учител в  училище „Йордан Йовков”. Дълги години е сътрудничил на в-к „Дунавска правда” с рисунки на литературната страница. От 1975 г. е преподавател в Русенския университет, където се пенсионира през 2006 г.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/