Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов връчи Златна значка "Русе" на художника Владимир Ангелов

вторник, 15 май 2018

Днес, кметът на Община Русе Пламен Стоилов връчи на художника Владимир Ангелов златна значка „Русе“ и грамота за високи постижения и заслуги в областта на изобразителното изкуство и принос в културния живот на града. Русенският градоначалник връчи и поздравителен адрес по повод 75-тата годишнина на художника, като му пожела да продължава да радва любителите и ценителите на изобразителното изкуство и да прославя града и страната ни.

 Владимир Ангелов е роден и отрасъл в Русе. Завършва висше образование във факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Той е първият художествен ръководител на създадения клуб по изобразително изкуство „Илия Бешков" в Русенския университет „Ангел Кънчев".

Успоредно с успешната си трудова дейност Владимир Ангелов продължава и задълбочава личните си постижения като художник-живописец. Той има над 50 участия в самостоятелни и общи изложби в Русе. Активен участник е в международни пленери по живопис в Потсдам – Германия, Гурзуф – Украйна, Сент - Уан Франция и в Париж – Франция. Творбите му са притежание на галерии и колекционери в три континента: Европа, Америка и Австралия. Предстои в началото на месец септември да открие юбилейна изложба и споделя, че твори по няколко часа на ден, като успява да съхрани младежкия си дух. Често рисува по памет и пресъздава по неповторим начин пейзажи, които са му направили силно впечатление. Той подари една от картините си на русенския градоначалник, като му пожела здраве и успехи.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/