Пропускане до съдържанието на страницата

Красива заря и концерт с много звезди на българската музика за празника на Русе

събота, 07 май 2016

С ефектна заря и двучасов концерт на част от звездите на БГ радио, стотици русенци и гости на града отпразнуваха празника на Русе – 6 май. На сцената на площад „Свобода“ снощи излязоха много изпълнители, които се включиха в мега концерта под мотото „Любими песни за любими хора“. Водещ беше Атанас Стоянов – Наско от БГ радио.

Вечерта започна с изпълнение на Живко Василев – кавали Djane Monique. След това кметът Пламен Стоилов имаше честта да поздрави всички присъстващи на събитието като им благодари, че са заедно, за да отбележат най-хубавия за Русе празник – Гергьовден.

Г-н Стоилов посрещна на сцената Йоанна Драгнева, която не за пръв път гостува в Русе. След нея аплодисментите на публиката бяха за Маги Джанаварова, която няколко пъти слезе от сцената, за да пее заедно с публиката. Русенци се забавляваха и с песните на Теди Кацарова, която ги изненада за празника с песента „Хубава си моя горо“. Атрактивно беше и появяването на Искрен Пецов, за който водещият разкри, че е роден в един от най-красивите и вдъхновяващи градове на България – Русе. Викове „още“ се чуваха след изпълненията на Милена Славова, която само след няколко дни ще отпразнува 30 години на сцената.

Концертът закри с хитовете си „Обещай ми любов“, „Топъл дъжд“, „Големият кораб минава“ обичаната от поколения българи певица Силвия Кацарова. След последвалата красива и пищна заря, всички изпълнители излязоха на сцената, за да подарят още едно последно парче на русенската публика.

„Със сигурност това е вечер, която ще помните много дълго време. Ние също ще помним срещата си с вас и ще носим вдъхновението, красотата и свободния дух на Русе и русенци“, каза в края на концерта водещият Наско от БГ радио.

 

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/