Пропускане до съдържанието на страницата

Квартет "Слънце – тийн" при ОБДЦКИ

понеделник, 22 април 2019

Квартет "Слънце – тийн" при ОБДЦКИ се завърна с престижното второ място от XV-тия Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“, Панагюрище състезавайки се с 12 състава от цяла България.

Четирите момичета Габи Вълчева, Габриела Трифонова, Кристина Баракова и Калина Чокоева се представиха с песните ,,Хубава си моя горо’’ и ,,Бре, Петрунко’’. Аранжиментът на песните е на Пламен Мирчев, а хореографията е на Ралица Константинова. Калина Чокоева в конкуренцията на 60 деца в първа възрастова група спечели  трето място. Тя се представи с песните ,,Пак съм у дома’’ и ,,Доброта’’. Техен вокален педагог е Наталия Константинова.

В тазгодишното издание на фестивала участваха над 320 изпълнители от 16 населени места – Русе, Карлово, Пловдив, София, Берковица, Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Стара Загора, Варна, Хисаря, Мездра, Устина, Челопеч, Кричим и Ихтиман. Той се проведе на 20 и 21 април в театъра, ,Дом-паметник’’. Конкурсът е включен и в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за 2018/2019 година. Целта на фестивала е да издигне националното самосъзнание, да разпали родолюбиви чувства и даде поле за изява на млади таланти. Всяко от изпълненията  се оценяваше от професионално жури с председател Етиен Леви. Те съблюдаваха  подбора на репертоара (съобразно възрастта), интонация, вокална техника, художественост на изпълнението и сценична реализация. Фестивалът „Родолюбие” е сред най-добрите издания за патриотична песен в България и дава поле за изява на млади изпълнители от цялата страна. През всичките години от създаването си  има безспорен успех и напълно заслужен авторитет за едно от най-добрите издания за патриотична песен в България. Той печели все повече последователи, съмишленици и приятели, които събира в Панагюрище през април.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/