Пропускане до съдържанието на страницата

Малчугани станаха футболни звезди в ЦДГ „Зора“

сряда, 04 май 2016

На 4 май, в спортната зала на ЦДГ „Зора“ в Русе се проведе тренировка по футбол под мотото „Спорт без граници“, в която участваха деца от четвърта група на детското заведение и малчугани със специални образователни потребности. Инициативата е на СНЦ „Еквилибриум“ и се осъществява в партньорство с детска градина „Зора“ и ДФК „Дракончета“. Тя се реализира по програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“,  с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

В залата на ЦДГ „Зора“ присъстваха родители и гости. Малките спортисти бяха поздравени от Елена Минкова – изпълнителен директор на Общинска фондация „Русе град на свободния дух“ и Сашо Щерев – началник на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ на Община Русе.

Събитието стартира със специален поздрав от танцова формация „Зора“. В тренировките се включиха 26 деца на възраст от 3 до 7 години, част от които със специални образователни потребности, както и трима психолози от СНЦ „Еквилибриум“ и треньори от ДФК „Дракончета“. След специални упражнения за загряване започна играта „Прави като мен“. Малките футболисти трябваше да демонстрират майсторство и да вкарат гол в мини врати. Под ръководството на треньорите и психолозите децата с увреждания имаха възможност да преживеят емоцията  на футболните звезди.

Целта на проекта е да приобщи децата със специални образователни потребности към спорта и чрез занимания с футбол да се подобри емоционалното и физическото им състояние.    

Ирена Пенчева – директор на детското заведение каза, че събитието е част от поредица инициативи, посветени на „Русе – Европейски град на спорта 2016“.  Предстои спортен празник на ЦДГ „Зора“ на 18 май 2016 г.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Последни Новини

виж всички новини >

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/