Пропускане до съдържанието на страницата

Масово кръщене в рамките на кампанията "Направи го за България" в Русе

събота, 21 октомври 2017

Тази сутрин, в Катедрален храм „Св. Троица“, Движение за национална кауза проведе масово кръщене на 30 деца. Актьорът Александър Сано стана кръстник на малчуганите в Русе. На събитието присъстваха заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева и директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова.

Г-жа Кръстева връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „Дейността, с която се занимавате, е достойна за възхищение, а инициативите Ви, насочени към подобряването на демографските условия в страната, са важна и значителна мисия в днешното съвремие.“ се казва в адреса от русенския градоначалник. От своя страна, организаторите на събитието удостоиха Община Русе със сертификат за особен принос и с признание към дейността и постигнатите резултати на общинската програма „Асистирана репродукция“, в подкрепа на семейства и двойки с репродуктивни проблеми.

Началото на събитието се състоя в 11:00 ч., едновременно с още 9 големи български града. Това е най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България – Националното кръщене. Инициативата се проведе под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква, които освободиха участниците в кръщенето от задължителната такса за ритуала и дариха безвъзмездно кръщелните свидетелства. В кампанията „Направи го за България” се  включиха повече от 1200 семейства с новородените си деца. Родителите-участници имаха възможност да избират за кръстници, освен свои близки, и популярните лица на събитието, сред които Антон Хекимян, Славена Вътова, Александър Сано, Део, Владо Николов, Хилда Казасян и много други обществено значими личности. Традиционното сребърно кръстче – символ на вярата, подариха г-жа Н. Беширова и SSG Jewlery. Към каузата за повече деца в България, се присъединиха „Пуфис“ и „Тео Бебе“, които бяха подготвили специална изненада за всяко бебе, участник в кампанията.

Националното кръщене отбеляза финала на кампанията за насърчаване на раждаемостта, в рамките на която за всяка споделена бременност ДНК осигури минимум 1 лев на фондация „Искам бебе" в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.

Медийни партньори на кампанията „Направи го за България“ са „БТВ Медиа Груп“, „БТВ Радио Груп“, вестник „24 Часа“ и списание „9 месеца“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/