Пропускане до съдържанието на страницата

Меглена Кунева взе участие в Иновативно младежко експо в Русенски университет

петък, 13 май 2016

Днес, в Русенски университет „Ангел Кънчев“ беше открито „Иновативно младежко експо“ от зам. министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси и Министър на образованието и науката Меглена Кунева.

По време на откриването зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева отправи поздравления към организаторите за предприемчивостта и отдадеността, с която работят. „Изключително наситената с иновативни и интересни събития програма, е гаранция за успеха на форума. Младите хора са важна част от нашето общество, затова трябва да ги насърчаваме, да им помагаме по пътя, който са си избрали и да приветстваме креативни инициативи като тази“, каза зам.-кметът на Община Русе по повод откриването на младежкия форум.

Меглена Кунева заяви, че на страната й трябват хора, които искат да се развиват. „Трябва да дадете всичко от себе си, за да постигнете целите си, а ние ще направим всичко възможно да имате добра среда“ – допълни г-жа Кунева.

На откриването присъстваха още председателят на Съвета на ректорите г-н Любомир Тотев, директор на Дирекция „Висше образование” в Министерството на образованието и науката Мария Фъртунова, зам. областният управител Станимир Станчев, много гости, преподаватели и студенти. След официалната част на експото участници и гости имаха възможност да разгледат щандовете, да наблюдават демонстрации на експонати и прототипи, както и да се запознаят с историята на РУ, представена в атрактивна изложба по повод 70-годишнината на висшето учебно заведение. Всичко това беше посетено и от министър Кунева, към която се присъедини и зам.-министърът на Икономиката Даниела Везиева.

В ранния следобед, отново в рамките на „Иновативно младежко експо“ се проведе младежки форум на тема „Предизвикателства пред младежката предприемчивост“, а модератор на срещата беше Меглена Кунева. Говорител и гост на срещата със студенти и преподаватели беше зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, който представи презентация на тема „Русенски университет гарант за конкурентноспособността на града, региона и младежката предприемчивост (финансирани проекти и добри практики)“.

В своята презентация д-р Карапчански представи добри практики в Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“, която е своеобразна иновация в структурата на местната власт. Той допълни, че създаването й през 2012 година е знак за предприемчивост, с което се доказват желания за развитие и креативност.

В дебатите се включиха и ученици от МГ „Баба Тонка“, които представиха „Добри практики на ученическа предприемчивост“, студент от СНИЛЕ по електроника – „Добри практики на младежката предприемчивост“, представител на бизнеса – „Образование, професионална реализация и социална отговорност: креативни форми на партньорство между университет и бизнес за растеж и конкурентноспособност“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Последни Новини

виж всички новини >

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/