Пропускане до съдържанието на страницата

Международен кулинарен фестивал стартира в Русе на 20 май

вторник, 19 април 2016

Международен кулинарен фестивал стартира на 20 май в МОЛ – Русе. Това стана ясно на официалната пресконференция днес в Заседателна зала по повод предстоящото събитие.

На срещата с медиите присъстваха Дани Беркович – изпълнителен директор на GTC България и Румъния, Весела Коцева – ПР и маркетинг мениджър GTC България,Мариан Савов – директор на ОП „Русе Арт“, както и представител на МОЛ – Русе. Предстоящият фестивал се организира с подкрепата на Община Русе, в партньорство с Министерството на туризма, 20 дипломатически мисии в България, Мол – Русе и GTCБългария.

По думите на г-н Беркович стана ясно, че кулинарният фестивал „България посреща вкусовете на света“ е продължение на миналогодишната инициатива на GTCБългария „Мислиш си, че познаваш България“, чиято цел е била стимулирането на повече хора да пътуват.

В тазгодишното издание обаче организаторите залагат на кулинарното многообразие, националните традиции и култури. В събитието ще участват представители от 20 държави, като от всяка страна ще бъде определен по един шеф готвач, който ще представи най-характерните ястия за представляваната от него страна. Сред страните участнички са Белгия, Италия, Египет, САЩ, Холандия, Мексико, Дания, Индонезия, Унгария и др. Освен традиционна храна, по време на фестивала ще бъдат изложени сувенири, както и ще бъдат показани обичаи и танци, типични за определените култури.

Основна цел при провеждането на събитието е само за забавление на русенци и гости на града. На пресконференцията стана ясно, че събраните средства от фестивала ще бъдат дарени за благотворителност. Каузата, на която организаторите са се спрели в Русе е да се наберат средства за рехабилитация на деца в риск и деца със специфични нужди. Събраните средства ще бъдат предоставени на Асоциация „Дете и пространство“ – клон Русе. За да бъдат събрани допълнителни средства ще се проведе и благотворителен базар, на който ученици и деца от детските градини ще изработят сувенири и рисунки, които всеки посетител ще може да закупи, за да подпомогне каузата.

„Този фестивал е още един начин да покажем красотата на България, нейните традиционни ястия, култура и бит.“ – каза г-н Беркович.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/