Пропускане до съдържанието на страницата

Мирела и Пресияна Димитрови с Гран При от международен фестивал в Казахстан

четвъртък, 13 юли 2017

В столицата на Казахстан – Астана, се проведе международният фестивал „Шаттък“, в който дуетът на двете сестри Мирела и Пресияна Димитрови спечели Гран При.

Представените три дуетни изпълнения впечатлиха журито, в което участва и председателят на международна организация ФИДОФ - Николай Текелиев. С таланта си, двете сестри привлякоха вниманието и на представители от другите страни-участници, като заедно с това получиха и покани за изяви в конкурси в Латвия, Казахстан и Италия.

По време на престоя си, момичетата се срещнаха с българския посланик Васил Петков, като споделиха, че са останали очаровани от топлото посрещане от страна на представителите в посолството. Двете сестри участваха и в няколко концертни програми, сред които и грандиозния спектакъл EXPO-2017, в който се включиха с песента на Майкъл Джексън „We are the World”, заедно с избрани участници от фестивала. Спектакълът беше излъчен по  националната телевизия на Казахстан, по повод празника на Астана, като част от събитията от EXPO-2017.

Успехите си, талантливите момичета дължат и на своя вокален педагог доц. Алис Боварян – преподавател в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ София.

Международният фестивал се провежда за 12-та поредна година от министерството на културата в Казахстан, Акимата на Астана и обществен фонд „Бозторгай“ с председател Карлыгаш Абдикаримова и в него участваха състезатели от Казахстан, Узбекистан, Армения, Китай, Италия, Беларус, Латвия, Литва и Русия.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/