Пропускане до съдържанието на страницата

Заместник-кметът Наталия Кръстева поздрави децата от Лятната детска академия на фондация "Бистра и Галина"

петък, 14 юли 2017

Днес, в „Канев център“ се състоя закриването на Лятна детска академия, провеждана ежегодно от фондация „Бистра и Галина“. На събитието присъстваха заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева, зам.-кметът по устройство на територията Димитър Наков, председателят на фондация „Бистра и Галина“ Здравка Бърдарова, преподаватели, родители и участници.

Г-жа Кръстева поздрави децата за постигнатите успехи и наученото в класните стаи през последните две седмици, което беше представено на тържеството днес.  „Това, което г-жа Бърдарова прави всяка година за над 100 отличници е достойно за уважение. Една от инициативите на Общината е до 2025 година Русе да се утвърди като град на знанието и иновациите. Щастлива съм, че всички вие, скъпи деца, както и вашите преподаватели, сте вече част от този процес“, обърна се г-жа Кръстева към участниците в академията.

Лятната детска академия включва обучение на деца и младежи от 10 до 18 год. в различни сфери от изкуството и науката, водено от специалисти в дадената област. Безплатните занимания са с продължителност 4 часа на ден, а фондацията осигурява всички необходими материали.

Приети бяха 130 деца в класни стаи: „Начално програмиране“, „Пантомима“, „Фолклорни танци“, „Куклен театър“, „Творческо писане, хайку и журналистика“, „Работилница за комикси“, Професионално ателие „Културно-историческо наследство и археология“, „Компютърна математика“, „Уеб дизайн“, „Рисуване и цветознание“, „В чудния свят на растенията“.

**Създатели и учредители на фондация „Бистра и Галина“ са семейство Здравка и Страшимир Бърдарови. Създадена е през 1998 год. в гр. Русе. Нейната основна цел е подпомагане образованието, професионално обучение и творческото развитие на талантливи деца и млади хора от Русе и региона, както и популяризиране на културното наследство на България.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/