Пропускане до съдържанието на страницата

Младежите от клуб „Дебати“ към ОМД-Русе се завърнаха с отлично представяне от Национален дебатьорски форум 2018

вторник, 06 март 2018

Младежи от клуб „Дебати“ към Общински младежки дом - Русе участваха в Национален дебатьорски форум 2018 от 2 до 5 март в гр. Бургас, организиран от Асоциация „Дебати“ – България.

През годините форумът се е утвърдил като една от най-търсените възможности от студенти, ученици и учители от цялата страна, които искат да подобрят уменията си за презентиране и говорене пред публика.

Тази година дебатьорските групи бяха определени според броя на участниците. Всички те имаха възможността да преминат обучения на български или английски език в студентски или ученически формат. Двама представители от русенската група стигнаха до финал – Мария Флорова на финал на Британски парламент на български език, а Максим Зангов на финал на Британски парламент на английски език. Двамата се наредиха на трето място в индивидуалното класиране.

Други двама попаднаха в топ 10 говорители - Мариела Михайлова на осмо място и Кристиян Митев на пето място. Вероника Русева премина успешно обучение за съдии и треньори на клубове. Там тя получи информация как да води обучения на клубове, да организира състезания, да дава точно и ясно обратна връзка на говорителите в дебата и да ги напътства как да подобрят уменията си.

Дарио Крус и Дилян Костов, пораснали вече членове на клуба и ментори на настоящите членове, бяха лектори на две обучения: Дарио - на „Британски парламент за напреднали“, а Дилян - на „Британски парламент за начинаещи“.

В Националния дебатьорски форум се включиха над 300 души. Различните модули се провеждаха в Бургаския свободен университет, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, ОУ „Ал. Г. Коджакафалията“ и в Експозиционен център „Флора“.

Клуб „Дебати“ към Общински младежки дом - Русе е официално асоцииран към Асоциация „Дебати“ България, а по време на форума, русенските дебатьори получиха своите членски карти.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/