Пропускане до съдържанието на страницата

Младежкият парламент дари кислороден апарат и парична сума на Тубдиспансера

четвъртък, 27 януари 2022

Приключи кампанията на Младежкия парламент „Всеки живот заслужава да бъде спасен“, чиято цел бе събиране на средства за закупуване на кислороден апарат за Специализираната болница за активно лечение за пневмо – физиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков" - гр. Русе. Благодарение на дарители бе събрана сумата от 3240 лв. 2360 лв. от тях ще се използват за покупката на кислородния апарат, а останалите 880 лв. ще отидат за консумативи за нуждите на болницата.

Кампанията бе инициирана от Младежкия парламент преди няколко месеца с идеята, че младите хора – повечето гимназисти, не могат да помогнат с ресурси в борбата с COVID-19, но могат да се включат с лична инициатива. В продължение на няколко месеца те бяха активни и поставяха кутии за дарения на различни места в града. Специални благодарности Младежкият парламент отправя към всички дарители в кампанията, както и към всички фирми и институции, които подпомогнаха инициативата, съгласявайки се да поставят кутии в техни обекти.

Въодушевени от успеха на благотворителната кампания, младежите призовават: „Всички хора да бъдат добри, защото тежките периоди са по-леки, когато сме заедно“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/