Пропускане до съдържанието на страницата

Младежкият парламент си избра ново ръководство

неделя, 20 ноември 2016

По интересен, различен и нов за младите хора начин премина годишното отчетно изборно събрание на Младежки парламент в събота. То се проведе  в Пленарна зала на Общината, където  старото ръководство на младежки парламент зае своите места и от позицията на млади парламентьори с опит откриха процедурния ред по избиране на нов председателски екип.

С иновативна и емоционална презентация представителите на досегашното ръководство Николай Кръстев и Преслава Градева направиха отчет за дейността на младежкия парламент през годината. По интересен и забавен начин те представиха реализираните акции, инициативи и кампании, обучения и академии. Новият председател и зам-председател бяха избрани след конкурентен сблъсък на идеи между кандидатите. След гласуване за Председател на МП бе избрана Жанита Рафаелова, за зам.-председател - Християн Стефанов, а за секретар - Деница Кирилова. Избора премина в реално пресъздадени условия с екип, който проведе и следеше честността на изборите, а бюлетините младежите пускаха в собственоръчно изработена урна.

Младежки Парламент е част от дейностите на Младежки дом Русе, в който млади хора на възраст от 15 до 19 години участват и реализират свои идеи, акции, инициативи и кампании. Той е мястото, в което те придобиват нови знания и умения във всички области на живота по интересен и неформален начин.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/