Пропускане до съдържанието на страницата

Атрактивен финал на Сезон 2016 направи ККС „Кентавър – Русе“

събота, 19 ноември 2016

Днес на Хиподрума в Русе се проведе последния за Сезон 2016 турнир в дисциплината Дерби крос. Организатори бяха домакините от Клуб по конен спорт „Кентавър - Русе“, а турнира се организира като финална част на Проекта „КОНЕТЕ – един по-добър начин на живот“ по програма Русе – Европейски град на спорта 2016“, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – Град на свободният дух“. В турнира се включиха 15 млади състезатели от клубовете „Кентавър – Русе“, „Русе хорс“ и „Калоян 92“ от Арбанаси.

Мероприятието започна с демонстрации на умения в езда на най – новите попълнения в клубовете на „Кентавър – Русе“ и „Калоян 92“. Гостите на турнира имаха възможност да се насладят на майсторските умения на децата, постигнали нивото си с много труд и тренировки.

Участие в турнира взеха Държавни Шампиони от всички класове в дисциплината Всестранна езда и участници в Европейския шампионат по всестранна езда Николета Павлова и Ирина Николова от водещия клуб в България-  “Калоян 92“– Арбанаси.

На публиката бяха представени две изпитания. Дерби - крос 80 – 90 см. за неучаствали коне и деца до 14 години. Пета в това изпитание се класира Дария Веселинова с кон Сантяго от „Русе хорс“. Четвъртото място зае Стефани Стефанова с кон Шарън от „Русе хорс“. Трета се класира Магдалена Пенчева с кон Галерия от „Кентавър – Русе“. Второ място зае Цветомира Бонева с кон Галерия от „Кентавър – Русе“. На призовото първо място се класира Калина Димова с кон Вранглер от „Кентавър – Русе“.

Второто и по – трудно изпитание бе Дерби – крос 100 – 110 см.  за млади коне участвали в дисциплините от Всесстранната езда. Петото място в него зае Анна Ангелова с кон Нурия от „Калоян 92“ Арбанаси. Четвърта се класира Стефани Стефанова с кон Шарън от „Русе хорс“. Третото място зае Ердухан Орхан с кон Лачита от „Калоян 92“ Арбанаси. Второто място грабна Ирина Николова с кон Карина от „Калоян 92“ Арбанаси. Първото място заслужено отиде при Николета Павлова с кон Дарио Делуп от „Калоян 92“ Арбанаси.

Освен елитни турнирни умения, организаторите представиха и някои адреналинови атракции. Представиха се семействата, които прекарват времето си заедно с конете и начина, по който те ги сближават. Разбира се,  имаше и много забавления, игри с публиката и награди за най – смелите.

Целите на проекта бяха да се популяризира Русе като дестинация за елитен конен спорт за всички възрастови групи, да се популяризира конния спорт и общуването с конете, да се представят иновативни и малко познати за гражданите на Русе начини за практикуване на активен и здравословен живот, да се повиши нивото на практикуващите конен спорт чрез майсторски класове.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/