Пропускане до съдържанието на страницата

Русенска универсиада 2016 стартира с турнири по футбол и баскетбол

петък, 04 ноември 2016

„Русенска универсиада 2016“ започва на 7 ноември, понеделник, в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Тя е посветена на 12 ноември – Деня на Русенския университет и на 8 декември – Националния студентски празник.

В тазгодишното издание на есенното първенство са включени турнири по 8 вида спорт, които ще се проведат от 7 до 28 ноември, както следва:

-           Футбол: 7 и 8 ноември, 17:00 часа, нови игрища

-           Баскетбол: 7 и 8 ноември, 17:00 часа, зала „Академик“

-           Бадминтон: 10 ноември, 17:00 часа, зала „Академик“

-           Волейбол: 14 и 15 ноември, 17:00 часа, зала „Академик“

-           Тенис на маса: 21 ноември, 17:00 часа, тенис зала „Академик“

-           Спортно катерене: 26 ноември, 17:00 часа, зала за катерене

-           Спортно ориентиране: 27 ноември, 11:00 часа, Младежки парк

-           Канадска борба: 28 ноември, 17:00 часа, зала „Академик“

Записването за участие и сформирането на спортните отбори ще се извърши на място. В турнирите могат да участват както студенти, така ученически отбори и индивидуални участници.

Награджаването на призьорите ще се проведе на традиционното годишно спортно тържество на 6 декември от 17:00 часа в Канев център.

Събитието се реализира по проект „Студентски спартакиади – привлекателни проекти за масово спортуване на учащата се младеж на град Русе“ на Студентската спортна комисия към Студентски съвет при Русенски университет „Ангел Кънчев“, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ по Програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“. В рамките на проекта се проведоха и „Пролетни спортни игри 2016“.

Целта на инициативата е продължаване и разрастване на дългогодишната традиция на Русенския университет за организиране на масови спортни прояви и популяризиране на спорта сред младите хора. 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/