Пропускане до съдържанието на страницата

Младежкият парламент в Русе избра ново ръководство

четвъртък, 13 юни 2024

 В зала „Европа“ на Доходното здание днес се проведе годишното отчетно-изборно събрание на членовете на Младежкия парламент към ОМД-Русе. На форума присъстваха над 50 младежи. Представен беше годишният отчет за свършената работа и бе избрано ново ръководство за следващия едногодишен мандат.

„Вие доказахте ежедневно, че младите хора могат и трябва да бъдат активни участници в обществения живот. Вашата енергия, отдаденост и стремеж към промяна са вдъхновение за всички нас. Искам да изкажа специална благодарност на досегашното ръководство за техния безценен принос и за всички постигнати успехи. Вашата упоритост и визия помогнаха на Младежкия парламент да утвърди своето присъствие в живота на общността ни. На новоизбраното ръководство пожелавам много успехи, вдъхновение и новаторски идеи“, с тези думи зам.-кметът Борислав Рачев откри годишното отчетно-изборно събрание.

В своето приветствено слово досегашният председател на Младежкия парламент Александър Кондов представи основните постижения и инициативи през изминалата година. Той подчерта значението на активното младежко участие в обществения живот и благодари на всички членове за тяхната отдаденост и усилията, които полагат през годината.

Представителите на Младежкия парламент през изминалата година са организирали и взели участие в 52 събития и инициативи. Проведени са различни обучения и доброволчески акции, в които целият Младежки парламент е участвал активно. Сред открояващите се инициативи са радиопредаването, реализирано съвместно с радио Русе - „Те избраха Русе“, голямото събитие за кариерно ориентиране „А сега накъде“, симулациите за вземане на решения на европейско ниво, посещенията в детските градини и старческия дом, както и подкрепата в спортни и екоинициативи. Най-запомнящи се за младежите бяха изнесените академии за млади лидери, в които те имаха възможност да прекарат няколко дни заедно, докато придобиват нови знания. Голям успех за Младежкия парламент беше наградата на Министерството на младежта и спорта, което ги избра за Доброволческа организация на годината, а един от членовете на организацията спечели второ място в категорията „Доброволец на годината“.

След представянето на отчета членовете на Младежкия парламент пристъпиха към избор на ново ръководство. Всички кандидати за позиции представиха и предложиха своята визия за развитие на парламента. След тайно гласуване за нов председател бе избран Диляна Кралева, за заместник-председател Габриела Димитрова, за секретар Виктория Николова и Ива Трионова за PR.

"Изключително горд съм от постигнатото през изминалата година и съм уверен, че новото ръководство ще продължи да развива нашата работа с още по-голяма енергия и иновативност," каза новият председател Диляна Кралева.

Събранието завърши с дискусия за предстоящите инициативи и планове за новата година, като младите лидери споделиха своите идеи и визии за бъдещето на Младежкия парламент в Русе.

На финала младежите бяха подготвили изненада и изпратиха абитуриентите със специално подготвени подаръци и празнична торта.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/