Пропускане до съдържанието на страницата

Много награди за русенските „слънца” на фестивал в Италия

сряда, 11 май 2016

От 4 до 8 май 2016 г., в Лидо ди Йезоло, област Венето, в Италия се проведе 3-ти Международен фестивал-конкурс „Световна фолклорна купа”. Фестивалът е под егидата на световните фолклорни организации CIOFF, CID и EAFF. Участваха състави от България, Хърватска и Румъния. Нашата страна беше представена от Детска вокална група „Слънце” с ръководител Наталия Константинова при Общински детски център за култура и изкуство – Русе.

Журито се състоеше от хореографи, композитори и етномузиколози, а председател бе Маурицио Негро - председател на италианската фолклорна организация.

Представителната русенска група наброяваше 17 деца и включваше „Слънце Литъл”, „Слънце Тийн”, както и солистите Анна Друмева, Натали Атанасова, Габи Вълчева, Никита Минчева и петгодишната Преслава Стоянова.

ДВГ „Слънце Литъл” се представи с песента „Залюбих си мамо” и завоюва Световната купа за най-артистичен състав. ДВГ „Слънце Тийн” се представи с песента „Излязла е бяла Рада” и се класира на 2-ро място.

Изключително впечатление направиха и солистите на ДВГ „Слънце”.

Дванадесетгодишната Анна Друмева се представи с песента „Море пиле” и заслужено спечели първо място. Тринадесетгодишната Натали Атанасова се представи с песента „Хубава си моя горо” и се класира на 2-ро място. Дванадесетгодишната Габи Вълчева, представила се с песента „Залюбила е малка мома”, и осемгодишната Никита Минчева, изявила се с песента „Дена”, завоюваха специални награди на журито. Най-малката солистка - петгодишната Преслава Стоянова се представи с песента „На мегдана” и завоюва 3-то място.

Децата впечатлиха журито не само с изпълненията си, а и с фолклорните костюми, с които бяха облечени.

Освен много добрата организация на конкурсната част на фестивала, домакините се бяха постарали да изпълнят с много емоции и свободното време на участниците. Бяха проведени състезания по направа на пясъчни фигури на брега на Адриатическо море, в които нашите деца построиха русалка и морска звезда и спечелиха 1 място. Цялото пътуване и пребиваване в Италия беше наситено с много положителни преживявания  и настроение.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/