Пропускане до съдържанието на страницата

На 2 октомври започва крос-походът „Русенско Поломие“ 2021

сряда, 29 септември 2021

   Текат последни приготовления на 10-километровото трасе  на  крос-похoда „Русенско Поломие 2021“, организиран от  Община Русе и Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“.
   Най-големите предизвикателства за организаторите - разчистването на изоставената с години екопътека „Грамовец“ и ремонтът на едно от ключовите за целия маршрут места, са вече преодолени. За това помагат Община Русе, Pirin Hill, дарители, в т.ч. граждани от Русе и страната, администрацията на Природен парк „Русенски Лом“, преподаватели-любители на спорта и туризма от Русенския университет, както и доброволци, организирани чрез дружество „Академик“.
    Стартът на първите участници в събота е в 9:30 ч., а финишът към 13-13:30 ч.
   Маршрутът е кръгов по поречието на реките Русенски Лом, Черни Лом и в малък участък Бели Лом със старт и финал до паркинга при главната църква „Света Богородица“ на Ивановски скални църкви, докъдето е осигурен автобусен транспорт.
    Трасето е с лентова маркировка в основни цветове, както следва:
- паркинг „Ивановски скални църкви“ – местност „Грамовец“, червен;
- местност „Грамовец“ – местност „Смесиците“, жълт;
- местност „Смесиците“ – „Писмата“- паркинг „Ивановски скални църкви, зелен.
    Участниците са разделени в следните категории:
- ГУп –(групи над 4 души, пеша);
- СУп - семейства от 2 до 4 души, пеша;
- ИУп - индивидуални участници, пеша;
- ИУв - индивидуални участници с велосипеди.

    Повече информация ще откриете тук.
    Крос-походът е част от събитията и дейностите през 2021 г. за отбелязване на 800-тната годишнина от създаването на Ивановския скален манастир.
Организатори са Община Русе и СТПД Академик, съдействие оказват Студентският съвет и Университетският спортен център при Русенския университет, Pirin Hill, Спортен клуб Ruse GO, Дирекцията на Природен парк „Русенски Лом”, Община Иваново, Спортни магазини „Яко“, ЕТ „Константин Петров – Коста“, Сдружение „Развитие на социалния капитал“ и др.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Последни Новини

виж всички новини >

https://www.livechatalternative.com/