Пропускане до съдържанието на страницата

Програмата на МФ „Мартенски музикални дни“ за 1, 2 и 3 октомври

сряда, 29 септември 2021

Знаменитата пианистка  Елена Башкирова ще изнесе на 1 октомври (петък) забележителен в репертоарно отношение класическо - романтичен концерт в рамките на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“. В него често изпълнявани композиции се редуват с редки, но изключително красиви заглавия и творби като „Поетични звукови картини“ на Дворжак и преработката за пиано на Ф. Лист на прочутия вокален цикъл на Бетовен „На далечната любима“. По време на концерта световноизвестната пианистка ще изпълни и творби на Моцарт и Шуман.

На 2 октомври ще се проведе втората джаз-вечер, която ще ни срещне с Джаз-секстета на Михаил Йосифов, събрал талантливите си възпитаници от НМА „Проф. Панчо Владигеров“ в програма, посветена на 100-годишнината от основаването на академията.

След 16-годишно отсъствие от русенската фестивална сцена в града се завръща и оперната прима Красимира Стоянова. Публиката ще я види в заключителната фестивална вечер „Метаморфози“ на 3 октомври като солист на Русенския фестивален оркестър с прочутите "Четири последни песни" на Рихард Щраус, под диригентската палка на Маестро Емил Табаков.

В същата програма е и другото голямо събитие по време на „Мартенски музикални дни“ – световната премиера на Концерта за цигулка, написан от Емил Табаков специално за Русенския фестивален оркестър и цигуларя Светлин Русев.

Основни медийни партньори на МФ „Мартенски музикални дни“ Българска телеграфна агенция, Българско национално радио, Българска национална телевизия и Live7 TV.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Последни Новини

виж всички новини >

https://www.livechatalternative.com/