Пропускане до съдържанието на страницата

Над 120 деца празнуваха приятелството и добротата на поредния фестивал “Децата на Русе пеят и танцуват”

петък, 25 ноември 2022

В празник, посветен на приятелството и добротата, се превърна поредното издание на фестивала "Децата на Русе пеят и танцуват", проведен на 24 ноември 2022 г. в зала „Русе“. В събитието с прекрасни тематични изпълнения се включиха повече от 120 деца от русенските детски градини "Пинокио", "Русалка", "Незабравка" и "Синчец", и ученици от вокалната група при ОУ "Олимпи Панов". Изненада в програмата бе съвместното участие на малките пожарникари от ДГ „Синчец“ и пожарникари от Втора районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе. 

Публиката бурно аплодира малките артисти за положеното старание и творческия заряд на изпълненията им, а в края на събитието всички получиха грамоти, подаръци и балони от организаторите. 

Пред залата беше експонирана изложба на десетки детски рисунки, посветени на Международния ден на толерантността, който беше отбелязан през изминалата седмица. Какво е да си добър и толерантен през детските очи видя многобройната аудитория на събитието – родители, близки и приятели на децата и гости на събитието.

 

Фестивалът „Децата на Русе пеят и танцуват“ е част от дейностите на проект BG05M9OP001-2.056-0007-2014BG05M2OP001-C01 „Интегрирани мерки за социално и образователно включване на уязвими групи на територията на Община Русе“ с бенефициент – Община Русе. Организатор на фестивала е екипът на Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“ – партньор по проекта.

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/