Пропускане до съдържанието на страницата

Въвеждат забрана за движение на тежкотоварни автомобили в крайната лява лента по бул. „България“

петък, 25 ноември 2022

       Днес на Комисията за организация и безопасност на движението /КОБД/ на Община Русе по предложение на сектор „Пътна полиция“ бе решено да се въведе временна организация за безопасност на движението по бул. „България“ и бул. „Тутракан“ /в участъка от кръговото кръстовище при ГКПП „Дунав мост“ до Индустриална зона „Тегра“/. За целта ще бъдат изработени и поставени пътни знаци “Д1“ за забрана движението на товарни автомобили в крайната лява лента на пътното платно.

        С това свое решение сектор „Пътна полиция“ ще има възможност да санкционира нарушителите и да отнема документи за управление на МПС. Целта на временната организация на движението е шофьорите на тежкотоварни превозни средства да спазват Закона за движение по пътищата и да се облекчи трафикът в тези участъци на пътната мрежа, за  да се избягват задръствания и пътно–транспортни произшествия.

         На комисията присъстваха заместник–кметът и председател на Комисията Димитър Недев, служители на отдел „Транспорт“, представители на сектор Пътна полиция, ОД на МВР, Пожарна безопасност и защита на населението, Областно пътно управление, както и представители на Общински съвет – Русе.

         Членовете на Комисията бяха запознати и с напредъка на дейностите за изграждане на буферния паркинг. Неговата цел е да облекчи трафика в района на Дунав мост и отвеждащите от Русе булеварди, като договорът за изграждането му бе подписан по-рано през ноември. Очаква се строителните дейности да започнат в най-кратки срокове.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/