Пропускане до съдържанието на страницата

Награди за Община Русе

Активната работа на екипа на кмета Пламен Стоилов и на общинската администрация получи висока оценка от редица авторитетни национални и международни институции и организации.

Община Русе е удостоена със следните награди:

На официална церемония по време на дванадесетото издание на проучването на Дарик Радио „Кой е най-добрият град за живеене в България“, град Русе беше отличен с Голямата награда. Класацията се провежда от 2007 г., като тази година в нея участваха 27-те областни града в страната, които бяха оценявани въз основа на 5 критерия: Икономика, Екология, Качество на живота, Образование, Сигурност.


Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България удостои Община Русе със специална награда за социално-отговорна Община за 2018 година в област Русе. Това се случи по време на връчването на наградите от КРИБ - „Гласът на българския бизнес” за „Социално отговорна компания - партньор на община”, за 2018 г.


 

                                                    

Община Русе спечели конкурса „Най-зелена община“ на „Екопак България“ АД за 2018 г. с проект, насочен към повишаване на познанията на учениците за разделното събиране на отпадъци от опаковки.


 

На официална церемония по време на 13. Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), заместник-кметът по европейско развитие и председател на Управителния съвет на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ д-р Страхил Карапчански получи наградата „Партньор на общините“. Престижното отличие беше връчено от зам.-председателя на НСОРБ и кмет на Димитровград Иво Димов и представлява грамота и плакет. Наградата, която Фондацията получава е признание за това, че през първите 9 месеца на 2018 г. са реализирани 4 съвместни проекта с Община Русе в областта на културата, изкуството и спорта.


Община Русе е удостоена с Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа.

Престижната награда удостоверява постигнато високо качество на управлението в общината и ангажираността й да прилага европейските принципи за добро управление. Периодът на валидност на наградата е 2017-2019 г.


На официална церемония на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) по връчването на Двадесет и вторите годишни награди за професионални постижения в областта на туризма, Община Русе беше отличена с плакет и грамота за „Най-добро маркетингово позициониране и нови туристически атракции през 2017 г.“


Русе спечели онлайн гласуването в категория „Културно-исторически туризъм“ на първите Годишни награди, организирани от Министерството на туризма. Русе спечели с 41.47 % като по този начин надмина градове като Стара Загора, Пловдив и Велико Търново.


По време на официалната церемония в София на 16.11.2016 год. кметът на Община Русе Пламен Стоилов спечели наградата „Кмет на годината“. Наградата се присъжда за четвърта поредна година от Порталът на българските общини kmeta.bgПо време на официалната церемония в Министерството на младежта и спорта в София бяха представени наградите за „Кмет на месеца“ за юли 2016 в категория „Отдих и спорт“. Община Русе беше сред победителите в тази категория.


Заместник-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков получи наградата на Община Русе в категория „Успешно управление на дунавска община“ от Асоциацията на българските градове и региони.


По време на официалната церемония в София, град Русе беше награден за „Най-перспективен град“ и „Най-добър град за живеене за 2015“. Сред присъдените награди бяха и тези в категориите „зелен град“, „пазител на историята“, „инвеститор в спортни таланти ", " бизнес град " и "успешно изпълнен проект на ЕС ".


Националният алианс за социална отговорност проведе онлайн гласуване, където всеки имаше възможност да гласува за общината с Най-добра социална политика и Община Русе беше ясен победител. Това е втората поредна награда на Община Русе, в сферата на социалните услуги след 2015 год. насам, за цялостен принос в развитието им.


Изпълнителният директор на kmeta.bg Боян Томов връчи наградата „Кмет на месеца“ за Февруари 2016 на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Г-н Стоилов спечели наградата като получи 56% от вотовете в категория „Общини с население над 50 000 души“.


30-членното жури на инициативата „INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS 2016“ отличи два проекта на Община Русе с награди в категория „Градска среда“ - „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе” и „Благоустрояване и достъпна градска среда на централна градска зона – участък от ул. „Александровска”, площад „Батенберг” и прилежащите пространства“.


Екомузеят получи специално отличие и грамота в категория "Сградите - съвременна културна инфраструктура" в конкурса „Сграда на годината“ 2014.


Доходното здание - "Емблематична сграда на България"


На Годишната информационна конференция на Оперативна програма „Регионално развитие“ за най-успешен проект в категория „Зелена и достъпна градска среда“ бе отличен проектът на Община Русе „Благоустрояване и достъпна градска среда на централна градска зона – участък от ул. „Александровска“, пл. „Батенберг“ и прилежащите пространства“ .


Плакет за цялостен принос към автомобилния спорт получи Община Русе от Българската федерация по автомобилен спорт за сезон 2014. Отличието бе връчено във връзка с организираното мащабно автомобилно състезание, което се провежда ежегодно в Русе.


Национален приз "Златно евро" за постигнати най-високи резултати в управлението  средства от европейските фондове.
Отличието е присъдено на Община Русе за успешното управление на проекти, подобряване на местната икономика и създаването на нови работни места чрез усвояването на европейски средства.

 


Награда "Дарител на годината 2013"
Асоциацията на обществените фондации в България удостои с отличието кмета на Община Русе заради доброто сътрудничество и подкрепата на местната администрация в осъществяването на дейността на Фондация "Обществен фонд - Русе".


"Кмет на месеца" за месец август 2014г.
Кметът Пламен Стоилов бе номиниран от Портала на общините Kmeta.bg за "Кмет на месеца" в категория "Фестивали". Интернет потребителите удостоиха с наградата "Кмет на месеца" кмета на Община Русе заради поредното успешно издание на фестивала за съвременна градска култура "Аз, Градът"


Най-активен бенефициент по оперативна програма "Регионално развитие" по време на годишната конференция на Оперативна програма „Регионално развитие" през 2013 г.


Европейският етикет за иновации и добро управление на местно ниво е сертификат за цялостно качество на управлението в общината. Наградата, която е създадена с цел да се отличат заслужилите местни власти в Европа, е признание за успешното прилагане на принципите за добро демократично управление, качеството на предоставяните публични услуги и добрите практики при изпълнението на публични политики в Община Русе. Тя е символ на престиж и стимул за общините да подобряват своето управление в услуга на гражданското общество. Периодът на валидност на наградата е 2013-2015 г.  

Грамотата е съпътствана от кристална сфера, в която са изписани основните обследвани категории, по които Община Русе бе отличена с Наградата: 

Човешки права, културно разнообразие и социално единство
Стабилно финансово управление
Ефективност и ефикасност

Честно провеждане на изборите
Етично поведение
Отзивчивост
Върховенство на закона 

Отзивчивост и прозрачност
Компетентност и капацитет
Иновации и отвореност към промени


Награда „Най-зелен град“ за 2013 г. в рамките на кампанията „Зелена България“, финансирана от Оперативна програма „Околна среда“ 2007 - 2013 г.


Международна награда „Обединена Европа" за личен принос в развитието на европейската интеграция на Европейската Бизнес Асамблея заедно със сертификат за право на ползване на запазената марка за качество „Най-добри градове" в продължение на 5 години.


Награда „Най-активна община" по време на годишната конференция на Оперативна програма „Регионално развитие" през 2012 г.


Награда „Община реформатор" на Осмата годишна среща на българските местни власти в Пловдив.


Награда „Шофар“ за русенската общественост от Организацията на българските евреи „Шалом“.


Почетна грамота от Българската федерация по автомобилен спорт, по повод 20 години от създаването на организацията.


Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/