Пропускане до съдържанието на страницата

Най-добрите ездачи премериха сили в Русе

понеделник, 13 септември 2021

В периода 10-12 септември гр. Русе беше домакин на оспорвана надпревара от най – зрелищната дисциплина в конния спорт - Държавното първенството по всестранна езда. Организатор на проявата бе СЕК „Кентавър – Русе със съдействието на Българска федерация по конен спорт и Община Русе.

Обновеното трасе и нови препятствия предизвикаха сериозен интерес във всички участници. Трасето съдържаше цялата гама от сложности, което даде възможност да бъдат излъчени първенците на държавата в три класа - клас 2 звезди, Пони ездачи и Аматьори. В Държавното първенство и съпътстващите турнири се включиха 31 състезателни тандема от 8 клуба практикуващи дисциплината в страната: Калоян 92 – Арбанаси, Кабиюк – Шумен, Олимпик – София, Варна СККС, Тракенен - София, Кабиле – Ямбол, Екуестре - Русе и Кентавър – Русе. Специален гост на първенството беше кмета на Община Русе Пенчо Милков, който участва в церемонията по награждаването на първенците на държавата.

Трето място в клас 2* зае Летисия Димитрова с кон Кеш от клуб Кабиюк от- Шумен. На второ място се класира Ивелин Далаков с кон Пасианс от клуб Тракенен от София. Първото място завоюва Марин Димитров с кон Дрейк от клуб Варна СККС.

На трето място в клас Пони ездачи се класира Паулина Жекова с пони Йори от клуб Калоян 92 от Арбанаси. Второ зае младата надежда на русенския клуб Екуестре – Боян Станков с пони Орхид’с Ариса. Първото място завоюва Елена Костадинова с пони Дорчо-Балканика от клуб Калоян 92 от Арбанаси.

Трето място в клас Аматьори зае Калина Димова с кон Сливен от клуб Екуестре от Русе. На второ място се класира Николай Стойчев с кобила Аскорка от клуб Варна СККС. Първенец на държавата в този клас стана Мирена Василева с кобила Гранде Канде от клуб Кабиле от Ямбол.

Домакините от „Кентавър – Русе“ бяха представени от младата надежда Лидия Желязкова с кон Армагедон, която зае I място в категория Юноши до 14 години в клас Група Б. Всички класации можете да видите в сайта на Българска федерация по конен спорт.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/