Пропускане до съдържанието на страницата

Община Русе и Креативен център Русе обмениха опит и добри практики с преподаватели от Тарту, Естония

сряда, 01 юни 2022

Заместник-кметът Енчо Енчев проведе работна среща в сградата на Община Русе с екипа на Креативен център Русе, който е част от Агенцията за развитие на човешките ресурси, и с техните партньори от Tartu Art School от Естония. Гостите бяха съпроводени от управителя на АРЧР Калин Минев.

По време на срещата Енчо Енчев запозна гостите с особеностите и спецификите на българската образователна система, като разказа и за опита на русенските в училища в STEAM-обучението, прилагането на роботиката и Lego обучението в русенските средни училища.

От своя страна директорката на училището - г-жа Кади Крейс, представи накратко техните обучителни програми по 3D анимация и графичен дизайн, които се прилагат изключително успешно в образованието на младежите не само в Естония, но и в други европейски образователни институции. Уникалните учебни програми на TAS предоставят на завършилите не само компетенции в сферата на графичния дизайн и модерното изкуство чрез прилагането на новите технологии, но и умения за работа в екип и кариерно ориентиране. В момента художествената гимназия участва активно в подготовката на събитията по повод „Град Тарту- европейска столица на културата през 2024 година“.

В хода на разговорите естонските партньори и екипът на Креативен център Русе изразиха готовност да предоставят обучителни програми  и успешни образователни модели, които да се приложат в обучението на учениците в русенските училища. Обсъдени бяха възможности за обмяна на добри образователни практики, както и за бъдещи партньорства в сферата на креативните индустрии и въвеждането на иновативни методи в обучението за децата и учениците от предучилищна и училищна възраст.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/