Пропускане до съдържанието на страницата

Световният лидер в отоплителните и климатични системи за автомобили Ебершпехер стъпва в България, ще строи завод в Русе

сряда, 01 юни 2022

        Визуализация на новия завод Ебершпехер за електрически нагреватели в Русе, България

 

•        Растеж с продукти за електронна мобилност

•        Изграждане на производствено предприятие за електрически нагреватели и електроника

•        До 150 служители в средносрочен и 500 в дългосрочен план

 

Еслинген, Германия / Русе, БългарияСветовният лидер в отоплителните и климатични системи за автомобили Ебершпехер ще инвестира в производството на електрически нагреватели в България. Ново предприятие ще бъде построено в Русе, близо до границата с Румъния, до края на лятото на 2023 г. С тази стъпка доставчикът на автомобили отговаря на силно нарасналото търсене на европейския пазар.

„Спечелените нови поръчки за производство през следващите години и силно нарасналото търсене на електрически нагреватели водят до разширяването на нашите производствени мощности“, обяснява д-р Йорг Шерникау, главен оперативен директор на Системи за климатичен контрол и автомобилни контроли в компанията. „Развълнувани сме, че този растеж ще бъде реализиран под формата на нов производствен завод в Русе“, добавя Шерникау. При избора на локацията експертите по топлинен мениджмънт бяха впечатлени от изключително добрите транспортни връзки. Петият по големина град в страната се намира точно на границата с Румъния, на по-малко от сто километра от Букурещ. В допълнение, квалифицирани работници се подготвят чрез местния технически университет. Новосъздаденото дъщерно дружество Ебершпехер България ще отговаря за местните дейности.

„Оценявам и съм благодарен на Eberspaecher, че избра нашия град за изграждане на новото си производство. Русе се гордее с големите си производствени традиции в автомобилната индустрия, така че този нов завод ще се впише идеално в нашата бизнес среда”, заяви кметът на Русе Пенчо Милков. Относно мобилността на утрешния ден той добави: „Електрическите и хибридните автомобили без съмнение са бъдещето на световната транспортна система, така че вярвам, че положителните ефекти от инвестицията ще се наблюдават едновременно както за компанията, така и за гражданите на Русе и региона".

 

Растеж с продукти за електронна мобилност

 

В русенската индустриална зона Слатина, в източната част на града, Ебершпехер избра парцел с площ от около 80 000 квадратни метра. През следващите месеци ще бъде изградена нова сграда, за да може производството на нисковолтови и високоволтови нагреватели да започне до края на 2023 г. За да задоволи високото търсене, временно решение за производство ще стартира в Русе през януари 2023 г., до окончателното завършване на новата сграда.

Продуктите ще продължат да се използват в електронни превозни средства и хибридни модели с plug-in за европейския пазар. Необходимите електронни блокове за управление също ще се произвеждат директно на място. За тази цел бизнес звената за електрически нагреватели и автомобилна електроника в рамките на групата Ебершпехер работят в тясно сътрудничество. Когато стартира производството, екипът в Русе ще има около 150 служители. През следващите години персоналът ще нарасне до 500 служители.

 

Непрекъснато разширяване на производствените операции в световен мащаб

 

С новото местоположение Ебершпехер целенасочено разширява производствените си операции, както за електрически нагреватели, така и за автомобилна електроника. Бизнес звеното за електрически нагреватели се разраства от Херксхайм в Германия (където производството започва през 1998 г.), с производствени обекти в Китай (Пекин/Тяндзин) и Полша (Олава). Ебершпехер произвежда основната технология на нагревателите, PTC керамиката, в Хермсдорф, Германия, от 2016 г. Досега Аутомотив електроникс произвеждаше електронните блокове за управление в Германия (Ландау, от 2001 г.) и Китай (Тяндзин, от 2019 г.) .

Поради нарастващия пазар за леки пътнически автомобили с батерии, Ебершпехер очаква търсенето на електрически нагреватели да нарасне рязко през следващите години. Към днешна дата около четири милиона превозни средства по света вече са оборудвани с високоволтови нагреватели и електронни блокове за управление на Ебершпехер.

 

Контакт и информация за набиране на персонал:

Кандидатите за работа могат да се свържат с Христина Бончева на и-мейл: jobs-ruse@eberspaecher.com

 

 

Глобални медийни контакти:

Аня Кауфер

Ръководител на корпоративните комуникации

Група Ебершпехер

Телефон : +49 711 939-0250

press@eberspaecher.com

 

 

***

 

 

Относно Ебершпехер:

С приблизително 10 000 служители в 80 места по целия свят, Групата Ебершпехер е един от водещите разработчици и доставчици на системи в автомобилната индустрия. Семейният бизнес, със седалище в Еслинген ам Некар, представлява иновативни решения в изпускателната технология, автомобилната електроника и управлението на топлината за широк спектър от типове превозни средства. При двигатели с вътрешно горене или хибридни двигатели и в електронната мобилност компонентите и системите на Ебершпехер осигуряват по-голям комфорт, по-висока безопасност и чиста околна среда. Ебершпехер проправя пътя за бъдещи технологии като мобилни и стационарни приложения на горивни клетки, синтетични горива, както и използването на водород като енергиен носител. През 2020 г. Групата е генерирала приходи от над 4,9 милиарда евро.

 

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/