Пропускане до съдържанието на страницата

Световният лидер в отоплителните и климатични системи за автомобили Ебершпехер стъпва в България, ще строи завод в Русе

сряда, 01 юни 2022

        Визуализация на новия завод Ебершпехер за електрически нагреватели в Русе, България

 

•        Растеж с продукти за електронна мобилност

•        Изграждане на производствено предприятие за електрически нагреватели и електроника

•        До 150 служители в средносрочен и 500 в дългосрочен план

 

Еслинген, Германия / Русе, БългарияСветовният лидер в отоплителните и климатични системи за автомобили Ебершпехер ще инвестира в производството на електрически нагреватели в България. Ново предприятие ще бъде построено в Русе, близо до границата с Румъния, до края на лятото на 2023 г. С тази стъпка доставчикът на автомобили отговаря на силно нарасналото търсене на европейския пазар.

„Спечелените нови поръчки за производство през следващите години и силно нарасналото търсене на електрически нагреватели водят до разширяването на нашите производствени мощности“, обяснява д-р Йорг Шерникау, главен оперативен директор на Системи за климатичен контрол и автомобилни контроли в компанията. „Развълнувани сме, че този растеж ще бъде реализиран под формата на нов производствен завод в Русе“, добавя Шерникау. При избора на локацията експертите по топлинен мениджмънт бяха впечатлени от изключително добрите транспортни връзки. Петият по големина град в страната се намира точно на границата с Румъния, на по-малко от сто километра от Букурещ. В допълнение, квалифицирани работници се подготвят чрез местния технически университет. Новосъздаденото дъщерно дружество Ебершпехер България ще отговаря за местните дейности.

„Оценявам и съм благодарен на Eberspaecher, че избра нашия град за изграждане на новото си производство. Русе се гордее с големите си производствени традиции в автомобилната индустрия, така че този нов завод ще се впише идеално в нашата бизнес среда”, заяви кметът на Русе Пенчо Милков. Относно мобилността на утрешния ден той добави: „Електрическите и хибридните автомобили без съмнение са бъдещето на световната транспортна система, така че вярвам, че положителните ефекти от инвестицията ще се наблюдават едновременно както за компанията, така и за гражданите на Русе и региона".

 

Растеж с продукти за електронна мобилност

 

В русенската индустриална зона Слатина, в източната част на града, Ебершпехер избра парцел с площ от около 80 000 квадратни метра. През следващите месеци ще бъде изградена нова сграда, за да може производството на нисковолтови и високоволтови нагреватели да започне до края на 2023 г. За да задоволи високото търсене, временно решение за производство ще стартира в Русе през януари 2023 г., до окончателното завършване на новата сграда.

Продуктите ще продължат да се използват в електронни превозни средства и хибридни модели с plug-in за европейския пазар. Необходимите електронни блокове за управление също ще се произвеждат директно на място. За тази цел бизнес звената за електрически нагреватели и автомобилна електроника в рамките на групата Ебершпехер работят в тясно сътрудничество. Когато стартира производството, екипът в Русе ще има около 150 служители. През следващите години персоналът ще нарасне до 500 служители.

 

Непрекъснато разширяване на производствените операции в световен мащаб

 

С новото местоположение Ебершпехер целенасочено разширява производствените си операции, както за електрически нагреватели, така и за автомобилна електроника. Бизнес звеното за електрически нагреватели се разраства от Херксхайм в Германия (където производството започва през 1998 г.), с производствени обекти в Китай (Пекин/Тяндзин) и Полша (Олава). Ебершпехер произвежда основната технология на нагревателите, PTC керамиката, в Хермсдорф, Германия, от 2016 г. Досега Аутомотив електроникс произвеждаше електронните блокове за управление в Германия (Ландау, от 2001 г.) и Китай (Тяндзин, от 2019 г.) .

Поради нарастващия пазар за леки пътнически автомобили с батерии, Ебершпехер очаква търсенето на електрически нагреватели да нарасне рязко през следващите години. Към днешна дата около четири милиона превозни средства по света вече са оборудвани с високоволтови нагреватели и електронни блокове за управление на Ебершпехер.

 

Контакт и информация за набиране на персонал:

Кандидатите за работа могат да се свържат с Христина Бончева на и-мейл: jobs-ruse@eberspaecher.com

 

 

Глобални медийни контакти:

Аня Кауфер

Ръководител на корпоративните комуникации

Група Ебершпехер

Телефон : +49 711 939-0250

press@eberspaecher.com

 

 

***

 

 

Относно Ебершпехер:

С приблизително 10 000 служители в 80 места по целия свят, Групата Ебершпехер е един от водещите разработчици и доставчици на системи в автомобилната индустрия. Семейният бизнес, със седалище в Еслинген ам Некар, представлява иновативни решения в изпускателната технология, автомобилната електроника и управлението на топлината за широк спектър от типове превозни средства. При двигатели с вътрешно горене или хибридни двигатели и в електронната мобилност компонентите и системите на Ебершпехер осигуряват по-голям комфорт, по-висока безопасност и чиста околна среда. Ебершпехер проправя пътя за бъдещи технологии като мобилни и стационарни приложения на горивни клетки, синтетични горива, както и използването на водород като енергиен носител. През 2020 г. Групата е генерирала приходи от над 4,9 милиарда евро.

 

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/