Пропускане до съдържанието на страницата

Община Русе осигурява патронажна грижа за 261 възрастни и хора с увреждания

понеделник, 22 юли 2019

Община Русе ще предоставя услугата „Патронажна грижа“ за 261 потребители. Дейностите са част от проект с европейско финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., за който днес беше подписан административния договор с Министерството на труда и социалната политика.

Проектът ще се реализира за период от 15 месеца и ще предоставя качествени и достъпни услуги за дългосрочна грижа, насочени към подобряването на достъпа до социални и здравни услуги на лица с увреждания и техните семейства и лица над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване.

Дейностите включват почасови посещения от медицински специалисти в домовете на потребителите с цел консултиране за приема на текуща или новоназначена терапия от лекар; измерване на кръвно налягане; извършване на манипулации и назначения от лекар и др. С индивидуален подход ще бъдат подпомагани и хората, които имат нужда от съдействие за основни жизнени дейности – хранене, хигиена, движение, почивка и др.

Проектът се реализира в партньорство с Община Сливо поле, където ще бъдат обхванати 33 потребители за период от 12 месеца. Чрез реализирането му ще се надгради създадения модел за предоставяне на почасови, мобилни, интегрирани, здравно-социални услуги в двете общини.

Административният договор по проект  „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания  в Община Русе и Община Сливо поле“е по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.040 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“. Той е на стойност 687 693,28 лв., от които 584 539,29 лв. европейско финасиране и 103 153,99 лв. национално финансиране.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/